Sastojci:
- 500 g polubelog pirovog ili pšeničnog brašna
- 1/4 kašičice suvog kvasca
- 1 kašika soli
- 1 veća cvekla
- 400 ml vode
Priprema:
Pomešajte brašno, so, i kvasac, pa umešajte narendanu cveklu, i vodu. Zamesite testo i pokrijte ga plastičnom folijom. Ostavite da se podigne na celu noć (možete ga ostaviti u ugašenoj rerni kako bi temperatura bila konstantna).
Idućeg dana pre pečenja zagrejte rernu na 200 stepeni. Četvrtasti kalup ili pleh za pečenje obložite papirom za pečenje i istresite smesu (koja je sada mekša).
Ako pravite okrugli hleb na plehu lagano ga oblikujte u krug masnim rukama, da se testo ne lepi. Možete ga posuti brašnom za ukras i zarezati nožem. Pecite oko 45 minuta, ohladite na rešetki, pa poslužite.
Ne nasedajte na 5 trikova narcisa: Evo kako da pokvarite plan manipulatoru koji krši sva pravila
8 znakova da ste majstor u čitanju između redova: Razumete tišinu i 93% onoga što izmiče rečima
Dnevni horoskop za 7. april 2025: Devica postavlja temelje za uspeh, Ovan ima viziju za uspeh
Nedeljni horoskop od 7. do 13. aprila 2025: Nekog čeka sudbinski susret, neko potpisuje važan papir na poslu
Narcis koristi 7 benignih fraza da bi vas ponizio: Ako kaže da nešto "prosto ne razumete", nije do vas