Tokom posta na vodi najčešće se za doručak jedu džem i marmelada sa hlebom, ovsene kaše ili palenta, ali sada vam donosimo ideju koje će razbiti monotoniju. Otkrivamo kako da napravite ukusne italijanske sendviče za doručak na vodi, a ukus će vas oduševiti, kao i kombinacija aromatičnog i hrskavog. Sastojci su prilično jednostavni, a za ovaj recept neće vam trebati više od 15 minuta - 5 minuta za pripremu i 10 za pečenje. Postoje razne varijacije na recept i možete dodavati i razne sastojke po svojoj volji - na primer, malo ljute paprike ili svežeg paradajza, kao i čeri paradajz. Mi vam donosimo osnovu, a vi pustite maštu na volju i kombinujte razne ukuse i sastojke kako biste stvorili kulinarsku čaroliju baš po vašoj želji.

Sastojci:

  • hleb sa kukuruznim brašnom
  • paradajz sos ili kečap
  • 150 g šampinjona
  • origano
  • sušeni peršun
  • so
  • 2 crvene paprike (pečene ili sveže)

Priprema:

Stavite rernu da se greje na 200 stepeni. Pleh obložite papirom za pečenje i isecite hleb na kriške. Poređajte kriške hleba na pleh, pa svaku premažite paradajz sosom, ali tako da kriške budu lepo natopljene. Iseckajte šampinjone na listove i poređajte preko svake kriške hleba i posolite. Iseckajte papriku na sitno i dodajte preko šampinjona. Pospite sendviće sušenim peršunom i origanom. Ubacite u rernu da se peče oko 10 minuta. Uživajte!

Možete preko da dodate i kukuruz šećerac, pasulj iz konzerve ili leblebiju, takođe, sjajan ukus daje i rukola, kao i tikivca i patlidžan isečeni na kolutove. Ali i osnovni recept je sjajan, tako da vam možda ove varijante neće biti ni potrebne. Prijatno!

Izvor: Sensa