Sastojci:
- 200 g brašna
- 200 g meda
- 100 g suvog grožđa
- 100 g badema
- 30 g pinjola
- 50 g čokolade za kuvanje
- 1 kašičica sode bikarbone
- po pola kašičice karanfilića, korijandera i cimeta
- 100 g kandiranog voća
- 3 kašike nekog aromatičnog slatkog vina
Priprema:
Na laganoj vatri zagrejte med, dodajte začine, sodu bikarbonu i kandirano voće iseckano na komadiće. Zatim dodajte brašno, oljuštene bademe, pinjole, vino, narendanu čokoladu i suvo grožđe (koje ste prethodno potopili u vodu da omekša).
Masu sipajte u okruglu tepsiju podmazanu puterom, pa pecite oko pola sata na srednjoj temperaturi. Kada ga izvadite iz rerne, kolač odozgo premažite medom. Nemojte ga odmah poslužiti, već ga ostavite da odstoji nekoliko dana na hladnom mestu.
Izvor: Lisa.rs
Šta vaša omiljena kafa govori o vama? Izbor otkriva da li ste pomirljivi, spontani ili proračunati
Ne nasedajte na 5 trikova narcisa: Evo kako da pokvarite plan manipulatoru koji krši sva pravila
4 cveta unesite u kuću na Uskrs: Donose sreću, mir, ljubav i blagostanje, a jedan žuti buket priziva novac
Šta vas zaista čini srećnim? Izabrani cvet otkriva da li vas raduju male stvari ili tražite specijalne efekte
Mudre misli patrijarha Pavla o hrišćanskim vrlinama: “Nikad nije bilo lako biti čovek među ljudima”