Sastojci:
- 200 g brašna
- 200 g meda
- 100 g suvog grožđa
- 100 g badema
- 30 g pinjola
- 50 g čokolade za kuvanje
- 1 kašičica sode bikarbone
- po pola kašičice karanfilića, korijandera i cimeta
- 100 g kandiranog voća
- 3 kašike nekog aromatičnog slatkog vina
Priprema:
Na laganoj vatri zagrejte med, dodajte začine, sodu bikarbonu i kandirano voće iseckano na komadiće. Zatim dodajte brašno, oljuštene bademe, pinjole, vino, narendanu čokoladu i suvo grožđe (koje ste prethodno potopili u vodu da omekša).
Masu sipajte u okruglu tepsiju podmazanu puterom, pa pecite oko pola sata na srednjoj temperaturi. Kada ga izvadite iz rerne, kolač odozgo premažite medom. Nemojte ga odmah poslužiti, već ga ostavite da odstoji nekoliko dana na hladnom mestu.
Izvor: Lisa.rs
3 horoskopska znaka shvataju šta je sreća 11. marta 2025: Veliko bogatstvo biće im servirano na srebrnoj tacni
Kako da se zaštitite od toksičnog manipulatora? 3 načina da ne upadnete u zamku čim vam neko kaže da grešite
3 horoskopska znaka su magnet za novac 3. marta 2025: Osećaju dodir luksuza o kojem su samo sanjali
Šta donosi pomračenje krvavog Meseca 14. marta 2025? Svi osećaju erupciju, a 2 znaka treba da odlože sve odluke
Dnevni horoskop za 13. mart 2025: Strelac sam sebe koči, Ribe više ne skrivaju svoju originalnost