Sastojci:

  • 200 g brašna
  • 200 g meda
  • 100 g suvog grožđa
  • 100 g badema
  • 30 g pinjola
  • 50 g čokolade za kuvanje
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • po pola kašičice karanfilića, korijandera i cimeta
  • 100 g kandiranog voća
  • 3 kašike nekog aromatičnog slatkog vina

Priprema:

Na laganoj vatri zagrejte med, dodajte začine, sodu bikarbonu i kandirano voće iseckano na komadiće. Zatim dodajte brašno, oljuštene bademe, pinjole, vino, narendanu čokoladu i suvo grožđe (koje ste prethodno potopili u vodu da omekša).

Brzi recept za domaću "ciabattu": legendarni italijanski hleb u kućnoj radinosti...

Masu sipajte u okruglu tepsiju podmazanu puterom, pa pecite oko pola sata na srednjoj temperaturi. Kada ga izvadite iz rerne, kolač odozgo premažite medom. Nemojte ga odmah poslužiti, već ga ostavite da odstoji nekoliko dana na hladnom mestu.

Izvor: Lisa.rs