Sastojci:
- 3 dl vode
- 2 kašike maslinovog ulja
- 25 g kvasca
- 2 kašičice soli
- 720 g belog brašna (pola oštro, pola glatko)
- šolja paradajza, suvog i naseckanog
- šolja naseckanih maslina bez koštica
Priprema:
Pomešajte vodu i maslinovo ulje. Smesu zagrejte da postane mlaka. Raspodelite kvasac u veliku posudu i prelijte mlakom smesom. Promešajte pa dodajte so i brašno. Dobro izmesite testo jer treba da bude mekano. Prekrijte krpom i ostavite da se diže oko sat vremena.
Kad se testo podiglo, umesite u njega šolju paradajza (suvih, naseckanih) i maslina. Premesite sedam do osam puta. Prekrijte lim papirom za pečenje i pospite ga brašnom. Istresite testo na lim i opet pospite s malo brašna.
Utisnite testo i oblikujte šlapu - ciabattu, otprilike 20 puta 30 centimetra. Prepolovite testo prvo po dužini, a onda od svake polovine izrežite još tri dela (oko 7 puta 15 centimetra). Prekrijte krpom i ostavite da se diže oko pola sata. Pecite 20 do 25 minuta na 200 stepeni.
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!