Ako pravite sremuš bez spanaća, postupak pripreme je sledeći.
Sastojci za dve osobe:
- 2- 3 veće veze sremuša
- kašika putera (ili ulja)
- kašika brašna
- mleka po potrebi (otprilike 1 šolja)
- pola kašičice soli
Priprema: Sremuš dobro operite i sitno ga iseckajte da li u blenderu ili nožem na dasci svejedno, bitno da je što sitnije iseckan. Pošto njega možete jesti i presnog, ne morate ga prethodno kuvati, tj. blanširati. Na puteru (ili ulju) propržite brašno, dodajte iseckan sremuš, posolite i sipajte otprilike jednu šolju mleka. Mešajte neprestano da ne zagori na srednjoj temperaturi, dok sremuš ne provri.
Ako u sremuš dodajete spanać, onda prvo spanać malo prokuvajte i tek onda naseckajte. Postupak kuvanja je isti, odnosno umesto belog luka u zapršku stavite sremuš.
Kada kuvate spanać, za dve osobe vam je i više nego dovoljna količina od 1/2 kg spanaća i jedna veza sremuša.
Na isti način, samo uz dodatak pileće supe ili vode, možete napraviti gustu sremuš čorbu.
PROČITAJTE JOŠ:
Izvor: Kuvarancije
Nedeljni horoskop od 17. do 23. februara 2025: Neko će doživeti sudinski susret, nekome iznenada stiže novac
Zašto treba da se budite u 5 ujutro? Jačaju se 3 osobine važne za uspeh, ali samo ako ispunjavate jedan uslov
Dnevni horoskop za 16. februar 2025: Škorpiji će srce brže zakucati, Jarac okuplja ljude oko sebe
Kako da upoznate čoveka? Mudri citati Dostojevskog otkrivaju kada se najbolje vidi nečija duša
Mesečni horoskop za mart 2025: Neko upada u emotivni ćorsokak, nekog čeka dobra zarada, ali i veliki trošak