Ako pravite sremuš bez spanaća, postupak pripreme je sledeći.
Sastojci za dve osobe:
- 2- 3 veće veze sremuša
- kašika putera (ili ulja)
- kašika brašna
- mleka po potrebi (otprilike 1 šolja)
- pola kašičice soli
Priprema: Sremuš dobro operite i sitno ga iseckajte da li u blenderu ili nožem na dasci svejedno, bitno da je što sitnije iseckan. Pošto njega možete jesti i presnog, ne morate ga prethodno kuvati, tj. blanširati. Na puteru (ili ulju) propržite brašno, dodajte iseckan sremuš, posolite i sipajte otprilike jednu šolju mleka. Mešajte neprestano da ne zagori na srednjoj temperaturi, dok sremuš ne provri.
Ako u sremuš dodajete spanać, onda prvo spanać malo prokuvajte i tek onda naseckajte. Postupak kuvanja je isti, odnosno umesto belog luka u zapršku stavite sremuš.
Kada kuvate spanać, za dve osobe vam je i više nego dovoljna količina od 1/2 kg spanaća i jedna veza sremuša.
Na isti način, samo uz dodatak pileće supe ili vode, možete napraviti gustu sremuš čorbu.
PROČITAJTE JOŠ:
Izvor: Kuvarancije
3 horoskopska znaka shvataju šta je sreća 11. marta 2025: Veliko bogatstvo biće im servirano na srebrnoj tacni
Kako da se zaštitite od toksičnog manipulatora? 3 načina da ne upadnete u zamku čim vam neko kaže da grešite
3 horoskopska znaka su magnet za novac 3. marta 2025: Osećaju dodir luksuza o kojem su samo sanjali
Šta donosi pomračenje krvavog Meseca 14. marta 2025? Svi osećaju erupciju, a 2 znaka treba da odlože sve odluke
Dnevni horoskop za 13. mart 2025: Strelac sam sebe koči, Ribe više ne skrivaju svoju originalnost