Sastojci:

  • 3 kašike suncokretovog ulja
  • 1 luk
  • 1 čen belog luka
  • 2 šargarepe
  • 250 g bundeve
  • 300 g kuvanog beloga pasulja
  • 300 g kuvanog crvenoga pasulja
  • ½ l vode u kojoj je kuvan pasulj
  • 1 lovorov list
  • 200 ml kuvanog paradajza
  • 100 g dimljenog tofua
  • 1 kašičica mlevene crvene paprike
  • ½ kašičice mlevene čili paprike
  • ½ kašičice soli
  • 1 kašike sojinog umaka
  • 4 kašike maslinovog ulja

Priprema:

Narežite luk na kockice, a šargarepu izrendajte. Čen belog luka narežite na sitno. Tofu narežite na manje kocke. Ogulite bundevu i narežite je na kocke. Uzmite tučanu ili keramičku posudu u kojoj možete da zapečete jelo u rerni. Zagrejte je i stavite suncokretovo ulje. Na zagrejano ulje stavite luk i prstohvat soli. Kad luk omekša, dodajte crvenu papriku, izrendanu šargarepu i dimljeni tofu. Kratko propržite i uz mešanje dodajte beli luk.

Hamburger od crvenog pasulja...

Čim osetite miris belog luka, stavite vodu od pasulja i lovorov list. Kad voda provri, dodajte obe vrste kuvanog pasulja i bundevu. Kuvajte 10 minuta. Dodajte skuvani paradajiz, sojin umak i so. Kuhajte još pet minuta, a zatim maslinovo ulje prelijte preko cele površine supe. Zagrejte rernu na 200° C. Zapecite supu 20 minuta ili dok se ne uhvati smeđa korica. Toplu supi poslužite s prepečenim hlebom.

Izvor: Sensa klub