Lagan i zdrav obrok: niskokalorični sos bolonjeze odličan je uz testeninu ili bareno povrće!

Sastojci:
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 manja glavica crnoh luka
- 1 celer
- 2 šargarepe
- so
- sveže mleveni crni biber
- 3 čena belog lika
- 1 plavi patlidžan srednje veličine
- 3-4 sveža paradajza
- 2 kašike koncentrata paradajza
- 1 kašika seckanog ili mrvljenog bosiljka
- 1/4 kašike crvene paprike
Priprema:
Na zagrejano ulje dodajte luk, celer i šargarepu narezane na kockice. Posolite, a zatim kuvajte povremeno mešajući, dok povrće ne omekša (6 do 8 minuta). Dodajte patlidžan i nastavite da kuvate dok patlidžan ne omekša. Dodajte paradajz i koncentrat paradajza. Kuvajte još dvadesetak minuta, a pred kraj dodajte beli luk, bosiljak, biber i ostale začine po želji. Poslužite kao sos za testeninu ili iskoristite za pripremu lazanja.
Izvor: Alternativa za vas