- Pronađite jednostavan i „domaćinski" spremljen hleb, sa onih par sastojaka koji i treba da čine hleb. Ima i toga u ponudi...
- Pravite beskvasni hleb na način na koji su ga pravile naše bake. Još lepše ako ste u mogućnosti da nabavite brašno mleveno na kamenu.
- Kupite aparat „kućnu pekaru" i sami pecite svoj hleb. Pekač je super stvar sa par mana: košta dosta, predugo mesi i još duže peče, a imate samo jedan mali hleb na kraju - ali su hlebovi odlični. Pa izvagajte.
- Mesite hleb. Domaći hleb može da se jede danima i ne treba mu ništa za „produženu svežinu" sem frižidera (i dobrog mešenja). Ali nabavite kalupe za hleb i to 2-3 komada (koliko staje u rernu). Možete ih naći bukvalno svuda po pristopačnoj ceni, teflonske i aluminijumske.
- Jedite krompir umesto žitarica. Nije samo hleb skrob već i krompir, a ta mu uloga više odgovara od uloge „povrća".
- Meljite leblebije, heljdu, kinou, amaranth u mlinu za kafu i pravite palačinke od njih. I one stoje dan-dva u frižideru, nemaju gluten, a mogu da se napune s puno povrća i mesa.
- Naučite da pravite bezglutenski hleb jer on ne mora ni da se mesi.
- Naučite da pravite klice od žitarica i jedite njih. Jedite hleb koji je spremljen od proklijalih žitarica. Ima da se kupi (meni su ovo najbolji hlebovi koji mogu da se kupe, ali to može i da se napravi kod kuće).
Izvor: Vitki gurman
Šta boja telefona govori o vama? Pobednici uvek imaju isti izbor, a najčešću biraju oni kojima je važna suština
Šta broj stana ili kuće govori o vlasniku? Numerologija otkriva da li na adresi živi intelektualac ili boem
“Zasadi drvo” – jedna vizija, šest godina, milion sadnica
Kako da gledate kroz ljude? Frojdova tehnika i danas radi, a zasniva se greškama koje svaki čovek često pravi
Šta Japanke kriju i uvek izgledaju kao da im je 25? Dan počinju začinom, a ne završavaju ga bez pola ovog voća