Sastojci:
- 2 šargarepe sitno iseckane
- 6 šolja vode
- jedna pomorandža
- ½ glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- stabljika (ili manji koren) celera
- 3-4 urme bez koštica
- koren svežeg đumbira (4 cm)
- 2 kašike kokosovog ulja
- kašičica himalajske soli
- kašičica narendane kore pomorandže
Priprema:
Iseckajte povrće. Naspite kokosovo ulje luk, beli luk, celer i so u supu i ostavite da se krčka na srednjoj vatri 10 minuta. Potom dodajte šargarepu i krčkajte još 10 minuta, a potom dospite vodu. Ostavite da se krčka još 10 minuta ili duže dok šargarepa ne postane sasvim mekana. Uspite vruću supu u blender, dodajte urme i meljite dok ne dobijete glatku masu. Sad dodajte pomorandžu i đumbir i opet meljite dok ne dobijete homogenu masu. Podgrejte i poslužite garnirano peršunom ili nekim drugim zelenišem po želji.
Izvor: Zdrava hrana