Sastojci:

  • 1/2 šolje ovsenih pahuljica
  • 1/2 polje skuvane i ohlađene kinoe
  • 1/4 polje čia semenki
  • 1/3 šolje pečenih pistaća (iseckati)
  • 1/3 šolje pečenih badema (iseckati)
  • 1/2 kašičice morske soli
  • 1 šolja nezaslađenog mleka od badema

Opciono: 1/2 kašičice mrvljenog crnog bibera i / ili 1 kašika rendanog starog kačkavalja

Priprema:

Sameljite pahuljice pa ih pomešajte sa ostalim sastojcima. Izručite smesu u pleh prekriven pek-papirom. Pecite 25 do 30 minuta, dok ne dobije zlatnosmeđu boju. Ohladite na rešetki, isecite desetak pločica i svaku pojedinačno zamotajte. Mogu se čuvati 4 dana na sobnoj temperaturi, do 2 nedelje u frižideru i oko 2 meseca u zamrzivaču.

Izvor: Sensa