Sastojci:

  • 300 g skuvanog prosa
  • 230 g svežih urmi
  • 120 g rastopljene domaće sirove čokolade
  • 50 g mlevenih chia semenki pomešane sa 100 ml vode

Navedene sastojke izmiksajte u blenderu pa prebaciti u činiju i dodajte:

  • 50 g pravog kokos brašna
  • 4 kašike meda ili javorovog sirupa

Priprema:

Sve zajedno dobro pomešati i ostavite 20 minuta. Upalite rernu, pleh obložite papirom za pečenje i podmažite kokos uljem. Vlažnu smesu ravnomerno nanesite u pleh i poravnajte.

Zagrejte rernu na 170 stpeni i pecite oko 50 minuta. Izvadite i obavezno ostavite sat vremena da se potpuno ohladi. Ohlađeni brauni prelijte rastopljenom čokoladom i isecite na kocke.

Napomena:

Proso možete potopiti preko noći u vodu u koju ste dodali malo soka od limuna. Ujutro prospite vodu i dobro operite kako biste smanjili gorčinu.

Izvor: Zdravo i slasno