Sastojci:
- 200 g sitnih zobenih pahuljica
- 30 g mlevenih semenki lana
- 2-3 kašike agavinog sirupa
- belance
- 2 kašike kokosovog ulja
- 3-4 kašike maslaca od kikirikija
- 2 šake oljuštenog kikirikija
- kockice tamne čokolade
Priprema: Kokosovo ulje zagrejte na laganoj vatri. Ugasite vatru i dodajte maslac od kikirikija da se lagano otopi. Oljuštite šaku do dve kikirikija i narežite tamnu čokoladu na male kocke.
Zobene pahuljice promešajte s lanenim semenkama, dodajte kokosovo ulje i maslac od kikirikija, agavin sirup i belance. Dobro promešajte sve sastojke. Na kraju umešajte kikiriki i čokoladu.
Sipajte smesu na pleh obložen masnim papirom i ravnomerno je raspodelite. Pecite 10-15 minuta na 170-180 °C. Proveravajte da li se granola zarumenela. Ako jeste, malo promešajte sve sastojke drvenom varjačom i ostavite još 10-ak minuta da se peče. Pazite samo da vam ne zagori. Izvadite, ohladite i stavite u teglu.