Sastojci:

  • 200 g sitnih zobenih pahuljica
  • 30 g mlevenih semenki lana
  • 2-3 kašike agavinog sirupa
  • belance
  • 2 kašike kokosovog ulja
  • 3-4 kašike maslaca od kikirikija
  • 2 šake oljuštenog kikirikija
  • kockice tamne čokolade


Priprema: Kokosovo ulje zagrejte na laganoj vatri. Ugasite vatru i dodajte maslac od kikirikija da se lagano otopi. Oljuštite šaku do dve kikirikija i narežite tamnu čokoladu na male kocke.

Zobene pahuljice promešajte s lanenim semenkama, dodajte kokosovo ulje i maslac od kikirikija, agavin sirup i belance. Dobro promešajte sve sastojke. Na kraju umešajte kikiriki i čokoladu.

Sipajte smesu na pleh obložen masnim papirom i ravnomerno je raspodelite. Pecite 10-15 minuta na 170-180 °C. Proveravajte da li se granola zarumenela. Ako jeste, malo promešajte sve sastojke drvenom varjačom i ostavite još 10-ak minuta da se peče. Pazite samo da vam ne zagori. Izvadite, ohladite i stavite u teglu.