Sastojci:
- 1 šolja natopljenih indijskih orašćića
- 1 ½ konzerva gustog kokosovog mleka
- 15 urmi
- 1/2 kašičice cimeta
- 1 ½ kašika sirovog kokos šećera
Priprema:
Indijske orašćiće natopite na nekoliko sati u vodi da omekšaju. Isto učinite i sa urmama. U blender stavite oprane i oceđene orašćiće, mleko i urme izmiksajte do fine i kremaste smese, dodaje cimet i kokos šećer i još jednom sve dobro izmešajte. U aparat za sladoled stavite smesu na 40 minuta. Ako nemate aparat za sladoled smesu odmah stavite u zamrzivač u jednu posudu i svakih pola sata pomešajte kako se ne bi stvorio led.
Izvor: Zdravo i slasno
Šta vaša omiljena kafa govori o vama? Izbor otkriva da li ste pomirljivi, spontani ili proračunati
Ne nasedajte na 5 trikova narcisa: Evo kako da pokvarite plan manipulatoru koji krši sva pravila
Dnevni horoskop za 20. april 2025: Rak ulazi u raspravu sa bliskom osobom, Bik svima sve prašta
4 cveta unesite u kuću na Uskrs: Donose sreću, mir, ljubav i blagostanje, a jedan žuti buket priziva novac
Šta vas zaista čini srećnim? Izabrani cvet otkriva da li vas raduju male stvari ili tražite specijalne efekte