Sastojci za 6 porcija:

  • šolja ječma
  • 2 kašike biljnog margarina
  • ½ šolje badema
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 1 crni luk sitno iseckan
  • ½ kašičice himalajske soli
  • ½ kašičice bibera
  • 3 i ½ šolje vode

Priprema:

Zagrejte rernu na 190C. U velikom tiganju, rastopite 2 kašike biljnog margarina na srednjoj vatri, dodajte ječam, bademe, beli i crni luk. Dobro promešajte i dinstajte često mešajući dok luk ne omekša, a ječam ne postane zlatast. Potom prespite mešavinu u pleh za pečenje, pa dodajte so, biber i dospite vodu. Dinstajte nepoklopljeno sat do sat i dvadeset minuta, dok se sva tečnost ne upije a ječam potpuno ne omekša.

Izvor: Zdrava hrana