Sastojci za 6 porcija:
- šolja ječma
- 2 kašike biljnog margarina
- ½ šolje badema
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 1 crni luk sitno iseckan
- ½ kašičice himalajske soli
- ½ kašičice bibera
- 3 i ½ šolje vode
Priprema:
Zagrejte rernu na 190C. U velikom tiganju, rastopite 2 kašike biljnog margarina na srednjoj vatri, dodajte ječam, bademe, beli i crni luk. Dobro promešajte i dinstajte često mešajući dok luk ne omekša, a ječam ne postane zlatast. Potom prespite mešavinu u pleh za pečenje, pa dodajte so, biber i dospite vodu. Dinstajte nepoklopljeno sat do sat i dvadeset minuta, dok se sva tečnost ne upije a ječam potpuno ne omekša.
Izvor: Zdrava hrana
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!