Cerealije predstavljaju značajnu prehrambenu stavku savremenog života i ishrane. Najzdravije je jesti ih u njihovom integralnom obliku.
Iz knjige Valtera Pedrotija "Cerealije - svojstva, primena i delovanje" izdvajamo recept za lagani puding od ovsenih pahuljica.
Sastojci:
- 100 g ovsenih pahuljica
- 1 l jabukovog soka, 3 jabuke
- 2 kašike suvog grožđa
- 2 kašike meda ili slada
- cimet u prahu
- integralne prezle, pinjoli (po želji)
- maslinovo ulje, so
Priprema:
Kuvajte pahuljice u jabukovom soku na veoma tihoj vatri desetak minuta i kad ih skinete s vatre, dodajte med ili slad, jabuke oljuštene i isečene na kriške, suvo grožđe prethodno oprano i namočeno u mlakoj vodi, malo cimeta i soli.
Sve to naspite u podmazan i prezlom posut pleh, po želji ukrasite pinjolima i pecite u rerni na 180 stepeni oko pola sata.
Izvor: Lovesensa
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!