Naizgled skromni i mirisni špageti sa belim lukom i maslinovim uljem preneće vas u Italiju i produžiti leto na vašem tanjiru. U pitanju je klasično italijansko jelo od testenine, koje zahteva nekoliko običnih sastojaka, malo truda i spremno je za 10 minuta.
U pitanju je brzi recept za špagete, ukusan i prepun ukusa, koji vam u svakom trenutku dobro dođe. Apsolutno savršeno za deljenje sa prijateljima ili nakon napornog dana, kada odlučite da imate testeninu za večeru.
Sastojci:
- Špagete (možete uzeti i integralne)
- Ekstra devičansko maslinovo ulje
- Beli luk
- Sveža ili osušena ljuta papričica
- So
- Parmezan ili narendani biljni sir
- Peršun
Priprema:
Kuvajte špagete dok ne budu "al dente". U međuvremenu, na maslinovom ulju nežno propržite beli luk i ljutu papričicu. Ocedite špagete i sačuvajte pola šolje vode od kuvanja. Dodajte špagete i peršun u tiganj. Dodajte onu vodu za kuvanje toliko da je testenina vlažna. Dobro promešajte da se izmeša. Ako želite da budu veganske, poslužite ih sa izrendanim biljnim sirom, u suprotnom sa parmezanom.
Po želji pospite dodatne ljute papričice i peršun.
Izvor: Sensa