Ovakav pečeni krompir još niste probali, a savršen je izbor za svaki veganski ručak!

Napravite savršene pečene krompire za najlepši veganski ručak! Brzo i lako se spremaju, a kombinacija odgovarajućih začina i ukusa potpuno će vas oduševiti.
3 najčešće greške u pripremi krompira koje skoro svi pravimo
Sastojci:
- 5 većih krompira
- kašičica bio začina
- malo soli i bibera
- šolja krupno mlevenog kukuruznog brašna
Priprema:
Krompire oljuštiti, oprati i preseći na polovine. U činiji pomešati kukuruzno brašno, so, biber i bio začin i u tu smesu uvaljati vlažne krompire. Krompire ređati u tepsiju sa presečenim delom nagore i peći u rerni dok ne porumene (oko dvadesetak minuta na najjačoj temperaturi).
Veganski recept: zapečeni krompir sa susamom i paprikom
Tepsiju nije potrebno premazivati uljem, jer se krompir peče na suvo. Po želji na pečene krompire možete dodati iseckani sveži peršun i beli luk, a odličan dodatak je i sojin jogurt. Služiti sa salatom.