Napravite savršene pečene krompire za najlepši veganski ručak! Brzo i lako se spremaju, a kombinacija odgovarajućih začina i ukusa potpuno će vas oduševiti.

3 najčešće greške u pripremi krompira koje skoro svi pravimo

Sastojci:

  • 5 većih krompira
  • kašičica bio začina
  • malo soli i bibera
  • šolja krupno mlevenog kukuruznog brašna

Priprema:

Krompire oljuštiti, oprati i preseći na polovine. U činiji pomešati kukuruzno brašno, so, biber i bio začin i u tu smesu uvaljati vlažne krompire. Krompire ređati u tepsiju sa presečenim delom nagore i peći u rerni dok ne porumene (oko dvadesetak minuta na najjačoj temperaturi).

Veganski recept: zapečeni krompir sa susamom i paprikom

Tepsiju nije potrebno premazivati uljem, jer se krompir peče na suvo. Po želji na pečene krompire možete dodati iseckani sveži peršun i beli luk, a odličan dodatak je i sojin jogurt. Služiti sa salatom.

Izvor: Vegetarijanska, vegan i presna hrana