Kokos nas podseća na leto, plaže, prve ljubavi - tako aromatičan, a maštovit u kuhinji jer od njega lako možete napraviti bogate i zdrave poslastice. Baš takva je i torta nežna pahuljica sa aromom kokosa bez šećera, a ukoliko volite čizkejk, bićete zaista oduševljeni.
Pravi se vrlo jednostavno, za par minuta, a kada je ispečete, obavezno je pospite kokosovim brašnom i ukrasite voćem. Naš izbor su maline, ali vi možete staviti i druge voćne poslastice. Sočna, penušava i nežna - ovo je prava letnja torta koju možete spremati i u hladnim danima. Sadrži zdrave sastojke i znatno manje kalorija od klasičnih slatkiša, pa je odlična i za one koji žele da smršaju, a da se ne odreknu slatkog u potpunosti.
Recept za tortu nežna pahuljica
Sastojci:
- 550 g mladog sira sa niskim procentom mlečne masti
- 3 jaja
- 40 g pirinčanog brašna
- 40g kokosovog brašna
- 2 kašike sirupa od agave
Priprema:
U posudu sipajte sir i jaja i umutite, a zatim dodajte pirinčano i koskovo brašno. Mešajte dok ne dobijete jedinstvenu smesu, pa zasladite agavinim sirupom i ponovo dobro promešajte.
Ubacite smesu u kalup ili pleh i pecite oko 35 minuta na 180 stepeni, odnosno dok korica torte ne postane zlatne boje. Pospite koksovim brašnom i ukrasite voćem.
Izvor: Sensa