Istraživanja pokazuju da ukus čokolade opušta i podstiče lučenje hormona sreće, pa je sjajno da se za užinu ponekad zasladite čokoladnim kolačem u zdravoj varijanti.

Ovo je jedna od najbržih čookoladnih torti, lako e sprema, ima 7 sastojaka, a ukus je fantastičan. Možete je pripremati za goste, praznike ili kao poslasticu u kojoj će uživati cela porodica. Evo recepta!

Recept za najbržu čokoaldnu tortu

Sastojci:

  • 2 kašike smeđeg šećera
  • 5 komada urmi
  • 3 jaja
  • 250 ml kefira
  • 6 kašika kakaa u prahu
  • 2 šolje speltinog brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 2 čaše mleka (može i biljno)

Priprema:

Umutite dva jaja sa čašom šećera i čašom kefira. Dodajte jednu i po šolju brašna, 3 kašike kakao praha, prašak za pecivo. Umutite koru. Testo treba da bude glatko, bez grudica.

Podmažite pleh i obložite ga papirom za pečenje. Sipajte testo u njega i stavite da se peče u rerni oko 30 mnuta. Za to vreme napravite fil. Umutite jaja sa 2 kašike šećera, 3 kašike brašna i 3 kašike kakaa u prahu. U blenderu umutite urme da dobijete jedinstvenu smesu, pa dodajte u fil i promešajte. Sipajte toplo mleko u fil postepeno, umutite sastojke dok ne postane glatko.

Staite fil na srednju vatru i kuvajte, pa sklonite kada počne da se zgušnjava. Fil je spreman. Možete dodati komad putera, po želji. Gotov biskvit ohladiti, presecite ga na dva dela, tako da dobijete dve kore.

Prvu koru namažite filom, pa poklopite drugom korom. Premažite filom tortu sa svih strana. Ukrasite po želji i ukusu, a predlog je da je pospete mrvicama kokosa, seckanim orasima ili bademima.

Pre sečenja ostavite tortu oko 15 minuta da odstoji u frižideru i poslužite.

Izvor: Sensa