Novo istraživanje koje je sproveo tim naučlnika i zdravstvenih radnika u Bostonu otkrilo je nešto neverovatno. Stižu vam dobre vesti, naročito ako ste žena u menopauzi, jer je dokazano da ujutru treba pojesti malu količinu čokolade jer smanjuje nivo šećera u krvi.

Istraživanje sprovedeno dve nedelje na 19 žena koje su u postmenopauzi, dokazalo je da su žene koje su na prazan stomak pojele malo čokolade, imale 4,4 posto niži nivo glukoze.

Takođe, istraživači su istakli da žene koje ujutru ili uveče jedu čokoladu u malim količinama, imaju manji apetit i napade gladi, što pozitivno utiče i na proces mršavljenja.

Ovaj podatak ne znači da treba ujutru da doručkujete čokoladu ili dapreterujete u konzumiranju ove poslastice jer to će samo uzrokovati kontra efekat. Najbolje je da pojedete kockicu crne čokolade pre doručka i tako dobijete dodatnuenergiju, stimulaciju šećera i dobro raspoloženje.

Crna čokolada podstiče lučenje hormona sreće, pozitivno utiče na srce i zdravlje kostiju, a možete je koristiti i u pripremi ovsenih kaša za doručak.

Izvor: Sensa