Često se menopauze povezuje sa negativnim promenama u izgledu, sa pojavom bora, viškom kolograma, lošim kvalitetom kose... Ovo je zabluda, jer sve je u vama i sve je stvar vašeg izbora.

Bez skupe kozmetike i tretmana možete izgledati sjajno i puno samopouzdanja i u zrelim godinama, a posebno je važno vaše unutrašnje stanje, odnosno energija kojom zračite.

Predlažemo vam 3 super saveta za lepotu tokom menopauze:

1. Fitoestrogeni

Tokom menopauze nivo estrogena naglo počinje da opada, a hormonalna ravnoteža je važna kako biste lakše prevazišli negativne simptome (vružina, znojenje), održava kožu u dobrom stanju, vraća bioritmove u normalu i pozitivno utiče na raspoloženje. Fitoestrogeni vraćaju energiju i smirenost, zato je važno da u ishranu uvrstite namirnice koje su bogate ovim jedinjenjem. Počnite da konzumirate soju, seme lana, seme susama, indijski oraščić, kikiriki, ovsene pahuljice, jabuke, bademi...

2. Fizički se aktivirajte

Fizička aktivnost je ključna za dobro zdravlje, liniju, ali i za raspoloženje i energiju. Ne morate raditi naporan kardio, već možete ići u lagane šetnje do posla, voziti bicikl, plivati, raditi pilates, a posebno se preporučuje joga. Kada vežbate osećate se lepše, imate više samopouzdanja i lakše održavate hormone u balansu.

3. Udovoljite sebi

Menopauzu možemo shvatiti kao predivan životni period koji nam donosi priliku da se posvetimo sebi i svojim snovima. Prisetite se starih planova i želja o kojima ste ranije sanjali, a nikada niste imali vremena ili priliku da ih ispunite. Sada je trenutak! Kupite sebi nešto lepo, idite na putovanje o kojem ste maštali, pronađite nove hobije, imajte svoje srećne rituale... Kada ste iznutra ispunjeni i negujete radost, vaša lepota i energija kojom zračite daće puno više energije od nove garderobe, šminke ili kozmetike.

Izvor: Sensa