Usta su povezana sa trećom čakrom, energetskim centrom koji se nalazi odmah iznad pupka i naziva se Manipura. Ona je odgovorna za čovekovu komunikaciju, socijalnu interakciju, adaptaciju i uspeh.

Stisnute usne na smrknutom licu blokiraju ovu čakru u energiju, a zatim dolazi do stomačnih problema - kada čovek ne može da "svari" mnoge stvari u životu.

 Alternativna medicina ističe da je osmeh idealno prirodno sredstvo za ublažavanje bolova. Iskrena radost na biohemijskom nivou podstiče lučenje endorfina - hormona radosti!

Terapija smehom postaje sve više popularnija. Kada ste pod stresom zbog problema i odgledate neku komediju, pročitate humorističnu knjigu ili se družite sa duhovitim ljudima, odjednom na pozitivniji način posmatramo sve što nam se dešava i umesto kukanja pribegavamo rešenju problema. To je magična moć osmeha kao jednog od najdelotvojijeg prirodnog leka.

Osim što je odličan za fizičko i mentalno zdravlje, osmeh je i idealno sredstvo protiv bora. Kada imamo natmurenu grimasu napeta su 43 mišića, a uz osmeh samo 17. Istraživanja pokezuju da ljudi koji se češće smeju izgledaju mladoliko.

U komunikaciji sa toksičnom osobom koja vam crpi energju, pokušava da nametne svoje mišljenje ili ugrožava vaše rapoloženje, ne ulazite u raspravu, već iskoristite osmeh kao najbolji argument i sistem odbrane.

Izvor: Sensa