ČOKOLADNI KREM OD SAMO 3 SASTOJKA - BEZ JAJA I MLEKA: Sprema se za manje od 10 minuta, a postaće vaš omiljeni namaz!

Čokoladni krem od samo 3 sastojka - posni, dijetalan, zdrav i zaista ukusan! Evo recepta za namaz koji će zavoleti cela porodica...

youtube/Printscreen/Un jour Une recette

Ovaj čokoladni krem se lako pravi, a biće omiljeni namaz u vašoj prodavnici. Predstavlja zdraviju, vegansku varijantu slatkih namaza i ima intezivan ukus čokolade, a ono što je najvažnije jeste da nema belog šećera i hemikalija. Dijetalan je, zdrav i izutno ukusan. Ne sadrži jaja i mleko, pa ga možete jesti i tokom posta, ili ako birate veganski način ishrane.

Namaz možete čuvati najduže 4 do 5 dana u frižideru, pa je najbolje da pravite male količine. To neće biti dodatni posao jer se priprema tako jednostavno i za manje od 10 minuta, što znači da uvek na svojoj trpezi možete imati spremljen čokoladni krem.

Recept za zdrav čokoladni krem od samo 3 sastojka

  • 185 grama avokada
  • 100g crne čokolade od 70% kakaa
  • 1 kašičica kokosovog ulja

Priprema:

Očistite avokado i izvadite unutrašnjost voćke kašikom. Sipajte avokado u blender i mutite dok ne dobijete jedinstvenu kašastu smesu. Crnu čokoladu podelite na kockice, pa je stavite u šerpu zajendo sa kokosovim uljem i rastopite dok ne dobijete tečnu smesu. Pomešajte čkoladnu smesu sa avokadom, pa dobro mešajte dok se ne sjedini. Sipajte u teglicu i ostavite malo da odstoji. Dobićete idealan namaz za hleb ili dvopek.

Izvor: Sensa