TIKVICE I KROMPIR IZ RERNE PRELIVENE JAJIMA I PAVLAKOM: Gurmansko i bez mesa, posebnu čar daje topljeni sir!

Recept za bogato jelo od tikvica i krompira - sve prelijte pavlakom i jajima, preko se renda kačkavalj! Brzo se sprema, a kada se ispeče svi žele porciju više!

Youtube/Printscreen/ Natashas Kitchen

Tikvice su jedna od omiljenih prolećnih i letnjih namirnica. Osim što su pune vode, vitamina, minerala i niskokalorične su, one se savršeno kombinuju sa povrćem i mesom, a od njih možete praviti i torte i kolače.

Donosimo vam recept za ručak sa tikvicama koji će vam se sigurno dopasti. Bogat je, izdašan, sadrži zdrave namirnice - možete ga poslužiti i gostima. Kada se sve dobro zapeče i sjedine se sokovi različitih vrsti povrća i sira, bićete oduševljeni specifičnom aromom. Dodajte obavezno i začine!

Sastojci:

  • 2 tikvice
  • 4 srednja krompira
  • 3 paradajza
  • 1 crni luk
  • 200 ml pavlake
  • 2 jaja
  • 100g kačkavalja
  • so
  • začini po želji i ukusu

Priprema:

Povrće isecite na okrugle tanke kriške i ređajte po slojevima na sledeći način: krompir, luk, tikvice i paradajz, dodajući so u svaki sloj.

Umutite viljuškom jaja sa pavlakom, pa prelijte povrće ovom smesom. Pecite na 190°C dok ne porumeni.

Preko narendajte kačkavalj i još malo pecite dok se sir ne istopi.

Izvor: Sensa