Tikvice su jedna od omiljenih prolećnih i letnjih namirnica. Osim što su pune vode, vitamina, minerala i niskokalorične su, one se savršeno kombinuju sa povrćem i mesom, a od njih možete praviti i torte i kolače.
Donosimo vam recept za ručak sa tikvicama koji će vam se sigurno dopasti. Bogat je, izdašan, sadrži zdrave namirnice - možete ga poslužiti i gostima. Kada se sve dobro zapeče i sjedine se sokovi različitih vrsti povrća i sira, bićete oduševljeni specifičnom aromom. Dodajte obavezno i začine!
Sastojci:
- 2 tikvice
- 4 srednja krompira
- 3 paradajza
- 1 crni luk
- 200 ml pavlake
- 2 jaja
- 100g kačkavalja
- so
- začini po želji i ukusu
Priprema:
Povrće isecite na okrugle tanke kriške i ređajte po slojevima na sledeći način: krompir, luk, tikvice i paradajz, dodajući so u svaki sloj.
Umutite viljuškom jaja sa pavlakom, pa prelijte povrće ovom smesom. Pecite na 190°C dok ne porumeni.
Preko narendajte kačkavalj i još malo pecite dok se sir ne istopi.
Izvor: Sensa