Tikvice su jednostavna, a tako maštovita namirnica. Moete ih kombinovati sa raznim drugim sastojcima, a naročito će biti ukusne ako joj dodate proverene začine, napunite ih sirom ili mesom ili napravite neodoljivu musaku do tikvica.

Ovo je sasvim drugačiji recept za punjene tikvice koji do sada verovatno niste isprobali.

Pišite nam u komentarima kako vam se dopada.

Sastojci:

  • 5 tikvica
  • 50 g pančete
  • maslinovo ulje
  • 2 čena belog luka
  • struk peršina
  • struk bosiljka
  • struk majorana
  • iglice ruzmarina
  • prstohvat soli, bibera
  • šaka prezli

Priprema:

Tikvice izrezati uzdužno, izvaditi sredinu i naseckati je na kockice. Isecite pančetu, propržite je na maslinovom ulju dok se ne zažuti, dodati sredinu od tikvica i dva čena usitnjenog belog luka. Pržiti još 2-3 minuta. U posebnoj posudi pomešajte iseckani peršin, bosiljak i majoran, te nekoliko iglica ruzmarina, prstohvat soli, bibera i prezle i sadržaj koji ste pržili na tiganju. Tom smesom napuniti tikvice, poslagati ih u pleh na malo ulja i 40-ak minuta peći na 180 stepeni Celzijusa. Poslužiti hladno.

Izvor: Sensa.hr