Pečene tikvice su savršen izbor za prolećni i letnji ručak, bez obzira da i ih jedete kao glavno jelo ili kao prilog, piše Lovesensa.

Predstavljamo vam najbolji i najukusniji, a istovremeno najlakši i najbrži način za pripremu pečenih tikvica. U kombinaciji sa sirom i odabranim začinima, ove tikvice će vas podsetiti na maštoviti ukus italijanske kuhinje.

Ako želite hrskavije pečene tikvice, isecite ih na tanje kolutove. Ipak, ukoliko želite da tikvice budu sočnije, isecite ih na deblje kolutove.

Ovo je brz recept za pečene tikvice u rerni, ali ako pravite roštilj i želite da ih poslužite kao prilog mesu, možete ih na ovaj ispeći i na užarenom roštilju.

Evo recepta za provereno najbolje pečene tikvice!

Sastojci:

  • 2 tikvice srednje veličine
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/2 kašičice bibera
  • 200 g parmezana

Priprema:

Uključite rernu da se zagreje na 200 stepeni Celzijusa. Isecite tikvice na kolutove i stavite u veću posudu. Dodajte u tikvice so, biber, maslinovo ulje i 100 g parmezana, pa dobro rukom promešajte.

Pleh obložite papirom za pečenje, pa rešajte kolutove tikvica. Ubacite u zagrejanu rernu da se peče 5 minuta, pa izvadite iz rerne i pospite ostatklom parmezana, pa vratite u rernu još 3 do 5 minuta da se zapeče.

Uživajte!

Izvor: Lovesensa