Ako sanjate os avršenom oblikovanom struku, važno je da imate zdravu ishranu, aktivan način života i pravu fizičku aktivnost.

Predstavljamo vam vežbe koje će pomoći da smanjite struk za nekoliko centimetara. Ako ove vežbe praktikujete svakog dna samo par minuta, primetićete kako struk ubrzo postaje vitkiji,a donji deo stomaka zategnut.

1. Ispravite leđa, ramena povucite unazad, uvucite stomak i karlicu postavite napred. Šake spojite iza leđa i odmaknite ih od tela. Nagnite se na desno koliko možete i pulsirajte blago cimajući telo na desno. Gledajte napred i držite glavu uspravno. Vežbu ponovite nekoliko puta, pa uradite isto sa leve strane. Treba da osetite kako se bočni mišići stomaka zatežu.

2. Podignite ruke iznad glaglave i spojite šake. Nagnite se napred tako da napravite ugao od 90 stepeni. Gledajte pravo i budite u tom položaju oko 10 sekundi, a zatim blago u njemu pulsirajte. Postepeno se vratite gore, u uspravan položaj.

3. Desnu ruku stavite iza leđa i povucite na levo. Okrenite glavu iza, neka prati pokret ruker. Kukovi treba da ostanu nepomični. Blago vucite desnu ruku 10 sekundi u levo, pa isto ponovite sa levom rukom.

4. Stavite desno stopalo unapred i napravite mali iskorak ne spuštajući kolena na pod. Težina treba da bude u peti. Ostanite u položaju oko 10 sekundi, pa ponovite isto sa levom nogom.

5. Desnu nogu pomeritre unazad i popenjite se na prste, takod a sva težina bude na prstima. Trebalo bi da osetite blagu napetost u mišićima butine i desne strane trupa. Uloliko ništa ne osećate, to znači da ste nogu stavili predaleko, pa je približite telu sve dok ne osetite zatezanje.

Izvor: Lovesensa