Ukoliko želite brz i ukusan recept i da se opustite uz nešto slatko i ukusno, a domaće banana krofne su savršen predlog! Krofne su poslastica koja nas podseća na miris iz kuhinje naših baka - magičan trenutak kada se tople krofne pospu vanil šećerom i obrazi se umusave.
Sada vam donosimo poseban recept za krofne sa bananama. Iako ova kombinacija ukusa nije uobičajena, dopašće se svima, posebno deci. Mekano vazdušasto testo, a unutra je banana sa svojom sočnom i mekanom teksturom. Evo recepta:
Sastojci:
- 4-5 komada banana
- 100 ml mleka
- 5-6 kašika brašna
- 1 jaje
- 1 kašika šećera
- 1/4 kašičice soli
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- Biljno ulje za prženje
Priprema:
Razbijte jaje u činiju, sipajte mleko, dodajte šećer, malo soli i mešajte dok ne postane glatko. Sada dodajte 5-6 kašika brašno mešajte mućkalicom dok ne razbijete grudvice. Dodajte sodu bikarbonu, mešajte testo dok ne postane prilično gusto i dok se sve ne sjedini. Banane isecite na deblje kolutove, dužine oko 1,5 do 2 cm.
Sipajte biljno ulje u lonac i dobro zagrejte. Pripremljene banane umočite u testo, zarolajte sa svih strana i odmah stavite u ključalo ulje.
Spustite, a zatim okrećite krofnicu da se isprži sa svih strana. Izvadite ih na papirni ubrus kako bi se iscedila masnoća. Možete preko krofni dodati malo šećera ili šlaga. Uživajte!
Izvor: Sensa