KROFNE SA BANANAMA SE PRAVE ZA 10 MINUTA, MEKANE POPUT BAKINIH: Iznutra je kremasto i sočno, a spolja vazdušasto testo!

Krofne sa bananama za 10 minuta - recept koji vole svi, a najviše deca!

Youtube/Printscreen/ Калнина Наталья

Ukoliko želite brz i ukusan recept i da se opustite uz nešto slatko i ukusno, a domaće banana krofne su savršen predlog! Krofne su poslastica koja nas podseća na miris iz kuhinje naših baka - magičan trenutak kada se tople krofne pospu vanil šećerom i obrazi se umusave.

Sada vam donosimo poseban recept za krofne sa bananama. Iako ova kombinacija ukusa nije uobičajena, dopašće se svima, posebno deci. Mekano vazdušasto testo, a unutra je banana sa svojom sočnom i mekanom teksturom. Evo recepta:

Sastojci:

  • 4-5 komada banana
  • 100 ml mleka
  • 5-6 kašika brašna
  • 1 jaje
  • 1 kašika šećera
  • 1/4 kašičice soli
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • Biljno ulje za prženje

Priprema:

Razbijte jaje u činiju, sipajte mleko, dodajte šećer, malo soli i mešajte dok ne postane glatko. Sada dodajte 5-6 kašika brašno mešajte mućkalicom dok ne razbijete grudvice. Dodajte sodu bikarbonu, mešajte testo dok ne postane prilično gusto i dok se sve ne sjedini. Banane isecite na deblje kolutove, dužine oko 1,5 do 2 cm.

Sipajte biljno ulje u lonac i dobro zagrejte. Pripremljene banane umočite u testo, zarolajte sa svih strana i odmah stavite u ključalo ulje.

Spustite, a zatim okrećite krofnicu da se isprži sa svih strana. Izvadite ih na papirni ubrus kako bi se iscedila masnoća. Možete preko krofni dodati malo šećera ili šlaga. Uživajte!

Izvor: Sensa