Ukoliko dan počinjete ovsenom kašom za doručak, možete da spremite i takozvanu i popularnu prekonoćnu kašu od ovsenih pahuljica, a možete i da ih izblendate s jogurtom i tome dodate željene satojcke. Recimo, jagode, sad im je pik sezone. Ukoliko volite da jedete ovsenu kašu i često je pravite od ovsenih pahuljica, vama će se dopasti veoma zanimljiv i jako hranljiv desert od jagoda i ovsenih pahuljica. Ova blendirana ovsena kaša s jagodama i glazurom od čokolade mogla bi postati vaš omiljeni brzinski desert ili doručak. Osnovu čine ovsene pahuljice, jagode i grčki jogurt.
Sastojci za 2 čaše
- 200 g jagoda
- 100 g ovsenih pahuljica
- čaša grčkog jogurta
- ekstrakt vanile
- 1 kašičica javorovog sirupa ili meda
- prstohvat soli
- 50 čokolade
- malo mleka
Priprema
- U čaše za služenje na dno stavite polovinu jagoda.
- U blender ubacite ostatak jagoda, ovsene pahuljice, dodajte im jogurt, vanilu, so, javorov sirup ili med, pa izblendajte. Sipajte krem preko jagoda.
- Otopite čokoladu s malo mleka, te preko krema prelijte glazuru. Ovsene kaše stavite da se hlade i onda možete da uživate - samo kašikom razbijte glazuru od čokolade.
Isprobate i recept za tiramisu s jagodama.
BONUS VIDEO:
Sensa/Z.A.