Tibetanski monasi praktikuju hormonsku gimnastiku u jednom od tibetanskih hramova. Traje samo 5 minuta. Podržava sve endokrine žlezde, koje proizvode hormone, na način kao da imate 25-30 godina starosti. Ova gimnastika je vrlo lagana. Radi se u krevetu odmah posle buđenja. Poželjno do 6 časova ujutru. Vežba je primenjiva za sve uzraste, a pogotovo za starije ljude. Za pomlađivanje!

1. Trljanje ruku

Trljajte dlanove nekoliko sekundi dok ne postanu vrući. U isto vreme proverite svoje biopolje. Ako je vruće, onda je s energijom sve u redu, ako je toplo, energija biopolja je smanjena, ako su ruke hladne i vlažne onda postoji ozbiljan poremećaj u organizmu. Ali bez obzira na sve, radite ovu gimnastiku jer ona će vam pomoći da se oslobodite od svih poremećaja i oboljenja.

2. Palming

Vrele dlanove stavite na očne jabučice. Pritiskajte tempom - 1 pritisak u 1 sekundi, 30 puta. Posle zadržite dlanove na jabučicama i držite još 30 sekundi. Ako imate loš vid, onda zadržite dlanove do 2 minuta. U tom trenutku ide hrana u očne jabučice iz svih receptora koji se nalaze u blizini. Polako vid može da se popravi, ako budite redovni i istrajni. Osim vida može da se vrati prirodna boja kose.

Biljka na koju su mnogi zaboravili, a vrlo je lekovita: evo kako iskoristiti lincuru

3. "Pumpajte" uši

Stavite dlanove na uši i pritiskajte 30 puta u 30 sekundi. Ako na početku budu bolele, onda je prisutno hronično obolenje. Mogu da se pojave simptomi, pogotovo ukoliko su povezani sa ušima. Nemojte da prekidate. Nastavite s pritiskom "nežnije", dok ne prođe bol. Ako je u pitanju hronična upala ušiju, proći će vremenom. Takođe može da se poboljša sluh. Ako ste uporni 6 meseci, proći će hronična obolenja. Za isceljenje ozbiljnih problema potrebno je duže vreme, 1,5 – 2 god.

4. Zatezanje lica

Veliki prst stavite iza uha, ruke stisnite u pesnicu i počnite zatezanje lica od brade do ušiju. Snažno pritiskajući kožu lica, masirajte. Takođe 30 puta. Posle ove vežbe osetićete priliv krvi u lice, i lice može da se oznoji. Poboljšava se limfni tok, zateže se koža.

5. Masaža čela

Desni dlan na čelo, levi dlan na desni. Trljajte s leva nadesno, 30 pokreta. Aktiviraćete hipofizu i poboljšaćete rad sinusa.

Čuvena Ošova meditacija koja donosi apsolutni mir: naučite kako da dišete krož čakre

6. Masaža glave

Ova vežba deluje na parijentalni deo glave. "Letite" rukama iznad glave. Pravite prsten od ruku (levi dlan na desni) i letite nad glavom napred-nazad 30 puta, a posle levo-desno od jednog uha ka drugom 30 puta. Glavu treba malo da podignete. Ova vežba normalizuje pritisak, i visoki i niski. Poboljšava se pokretnost zglobova ramena. Učvršćuju se mišići ruku. Vremenom nestanu bolovi u rukama. I ako ranije niste mogli da dižete ruke, uskoro ćete moći s lakoćom.

7. Masaža štitne žlezde

Desnu ruku stavite na štitnu žlezdu, levu ruka na desnu. 30 puta levom rukom pravite polusferu od grla do kraja stomaka, kao da masirate energetske centre, 30 puta. Na kraju stavite levu ruku na desnu i zadržite nekoliko sekundi.

8. Masaža stomaka

Spustite ruke na stomak. Desna dole, leva gore, masirjte stomak u pravcu kretanja kazaljke na satu, 30 puta. Normalizovaćete rad trbušnih organa i takođe će prestati zatvor stolice.

9. Ruke i noge podignite gore, rotirajte ruke u ručnom zglobu i noge u skočnom zglobu 30 puta, posle protresite. Poboljšaćete krvotok u kapilarima i očistićete sitne energetske kanale.

10. Trljanje stopala

Stavite stopalo o stopalo i rukama masirajte svako stopalo. Obratite pažnju na osećaj, i ima li bolnih tačkaka. Ako ima, masirajte ih više. Posebnu pažnju obratite na centar stopala, 30 sekundi.

Izvor: Atma