Vinsko sirće pravi se fermantacijom crvenog vina, a pored odličnog ukusa ima i brojne benefite po zdravlje, piše Lovesensa.
Sirćetna kiselina koje vinsko sirće sadrži uspešno pomaže kod smanjenja nivoa šećera u krvi. Zato se često preporučuje dijabetičarima, a dokazano je da vinsko sirće smanjuje glikemijski indeks obroka za 30 odsto.
Antikosidanti u vinskom sirćetu i sirćetna kiselina sprečavaju infekcije i oštećenja kože. Istraživnja dokazuju da antioksidant resveratrol koji se nalazi u vinskom sirćetu pomaže u prevenciji raka kože, odnosno melanoma.
Naučna ispitivanja dokazuju da je vinsko sirće efikasno i u borbi protiv gojaznosti. Ono pomaže da brže sagorimo masne naslage, smršamo i regulišemo apetit.
Antioksidansi kojima je bogato vinsko sirće uspešno se bore protiv slobodnih radikala i pomažu u sprečavanju hroničnih oboljenja.
Čestim konzumiranjem vinskog sirćeta smanjujemno rizik od stvaranja krvnih ugrušaka, regulišemo holesterol, upale i visok pritisak, a samim tim jača se i zdravljesrca.
Vinsko sirće možete koristiti u pripremanju različitih marinada, kao preliv za salatu i u pripremi raznih jela, od povrća do mesa.
Izvor: Lovesensa
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!