Sastojci:

Kora:

  • 250 g badema
  • 180 g urmi
  • 2 žlice kokosovog ulja

Krem:

  • 300 g indijskih oraščića (potopljenih preko noći)
  • 100 g badema (blanširanih, oguljenih i potopljenih preko noći)
  • 3 kašike kuvane crne kafe
  • 50 g kokosovog brašna
  • 50 g kakao maslaca
  • 2 kašike kokosovog ulja
  • 2 kašike meda

Priprema:

U blender stavite oceđene urme bez koščica i neoguljene bademe. Dodajte im otopljeno kokosovo ulje i mutite mikserom dok ne dobijete sitnije mrvice, jer je kora ukusnija kad je grublje smese.

Na dno pleha za kolače (20 x 22 cm) stavite providnu foliju pa nanesite kašikom koru, poravnajte i stavite u frižider dok pripremate krem. U blender stavite oceđene indijske oraščiće i bademe.

Mutite mikserom dok ne postane kremasto pa dodajte ohlađenu kafu, kokosovo brašno, med, otopljeni kakao maslac i kokosovo ulje. Sve dobro umutite tako da nastane gladak krem. Potom ga izlijte na ohlađenu koru i vratite u frižider na još 2 do 3 sata.

Savet: Ako koristite suve urme, potopite ih bar sat vremena u mlakoj vodi.

Izvor: Stil