Sastojci:
Kora:
- 250 g badema
- 180 g urmi
- 2 žlice kokosovog ulja
Krem:
- 300 g indijskih oraščića (potopljenih preko noći)
- 100 g badema (blanširanih, oguljenih i potopljenih preko noći)
- 3 kašike kuvane crne kafe
- 50 g kokosovog brašna
- 50 g kakao maslaca
- 2 kašike kokosovog ulja
- 2 kašike meda
Priprema:
U blender stavite oceđene urme bez koščica i neoguljene bademe. Dodajte im otopljeno kokosovo ulje i mutite mikserom dok ne dobijete sitnije mrvice, jer je kora ukusnija kad je grublje smese.
Na dno pleha za kolače (20 x 22 cm) stavite providnu foliju pa nanesite kašikom koru, poravnajte i stavite u frižider dok pripremate krem. U blender stavite oceđene indijske oraščiće i bademe.
Mutite mikserom dok ne postane kremasto pa dodajte ohlađenu kafu, kokosovo brašno, med, otopljeni kakao maslac i kokosovo ulje. Sve dobro umutite tako da nastane gladak krem. Potom ga izlijte na ohlađenu koru i vratite u frižider na još 2 do 3 sata.
Savet: Ako koristite suve urme, potopite ih bar sat vremena u mlakoj vodi.
Izvor: Stil
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!