Proces detoksikacije već vekovima je praksa u ajurvedskoj i kineskoj medicini, piše Lovesensa.

Detoksikacija je neophodna kako bi se telo iznutra očistilo i oslobodilo toksina koja svakodnevno unosimo preko razne hrane i pića. Ovaj postupak podrazumeva dve važne stvari, a to je čišćenje tela, a ujedno i konzumiranje zdravih hranljivih namirnica. Detoks nije potreban samo telu, već i vašem umu, pa se zato preporučuju redovne vežbe joge i meditacije.

Simptomi koji pokazuju da je vašem telu neophodan HITAN detoks su: neosnovan umor, osećaj tromosti, iritirana koža, alergije, infekcije, otečene oči ili podočnjaci, menstrualni problemi i osećaj zbunjenosti.

Postoji 10 različitih načina da detoksikujete organizam:

1. Jedite hranu bogatu vlaknima, uključujući braon pirinač, organsko sveže voće i povrće. Za detoks preporučuju se sledeće namirnice: rotkvice, artičoke, prokelj, brokoli, spirulina, alge.

2. Pročistite i zaštitite jetru tako što ćete u ishrani koristiti biljke poput korena maslačka, mlečni čkalj, čičak i pijte zeleni čaj.

PageBreak

Ako imate ove simptome, u telu su nagomilani opasni toksini: 10 načina da izbacite otrove iz tela za samo par dana
Foto: Shutterstock ako-imate-ove-simptome-u-telu-su-nagomilani-opasni-toksini-10-nacina-da-izbacite-otrove-iz-tela-za-samo-par-dana3

3. Uzimajte vitaminC jer pomaže telu da proizvede glutation koji se skladišti u jetri i pomaže da se brže oslobodimo toksina.

4. Pijte oko 2 litra vode dnevno. Svuda sa sobom nosite bocu vode.

5. Dišite duboko kako bi kiseonik normalno cirkulisao kroz telo.

6. Umesto stresa privucite pozitivneemocije.

7. Vežbajte hidroterapiju tako što ćete se 5 minuta tuširati toplom vodom, a zatim 30 sekundi hladnom vodom. Uradite ovo tri puta i nakon toga legnite u krevet na pola sata.

8. Idite u saunu kako bi znojenjem izbacili toksine iz tela.

9. Suvo četkanje pomaže da izbacite toksine iz pora, naročito kada četkom prelazite preko stopala. Za ovaj proces treba kupiti posebnu četku.

10. Poslednja, ali jedna od važnijih stvari za detoksikaciju svakako je vežbanje. Svakog dana sat vremena vežbajte jogu, preskačite konopac, trčite ili šetajte.

Izvor: Lovesensa