Zdrava i izbalansirana energija preduslov je zdravljaorganizma i svih organa, piše Lovesensa.

Kada se u našem životu pojavi kritična situacija iz koje ne vidimo izlaz, prirodno je da se jave strahovi, stres i osećaj nemoći. Osobe koje su podigle svoju svest i energetske vibracije, brzo će uspeti da se reše ovih toksičnih osećanja i počnu da tragaju za rešenjima, analizama i taktikama, kao i da uče iz trenutne situacije.

Sa druge strane, oni koji dozvoljavaju da ih toksičnaosećanja stežu, da ser razvijaju, osvajaju njihovu dušu, ćelije i telo, imaju veći rizik za nastanak oboljenja. Kada stres preokupira naš život, on počinje da nas odvlači od naših realnih emocija i ugrožava našu želju za mirnim i ispunjenim životom.

Dugoročan uticaj stresa dovodi do oslabljenog imunitetai otvara vrata bolestima koje su uzrokovane emocionalnomneravnotežom. U našem telu ostaju zapisi, tragovi, ožiljci negativnih osećanja i pesimistične percepcije stvarnosti.

Toksična osećanja koja ugrožavaju jetru i bubrege svakako su ljutnja, tuga i ogorčenost.

Bubrezu pate pod uticajem ljutnje, jer tada svojim funkcionisanjem želje da se udalje od tog osećanja, ali udaljavanjem odlaze u kontraproduktivne aktivnosti, što rezultira njihovim oštećenjem. Ukoliko je ljutnja konstantna i redovno se ponavlja, postoji rizik od problema sa bubrezima.

PageBreak

Ovo su najčešći uzroci bolesti JETRE i BUBREGA: emocije koje svakog dana ugrožavaju zdravlje
Foto: Shutterstock ovo-su-najcesci-uzroci-bolesti-jetre-i-bubrega-emocije-koje-svakog-dana-ugrozavaju-zdravlje

Ljutnja se najčešće javlja usled nepovoljnih situacija po nas, odnosno kada ne želimo da prihvatimo neku situaciju kao šansu za lekciju i razvoj, već kao nešto negativnost i izdaju. Jedan od najvećih problema sa ljutnjom svakako je njeno buđenje toksične osvete.

Kada u vama vlada unutrašnji mir i apsolutna ravnoteža, nijedna osoba ili situacija neće uspeti u vama da probudi osećajljutnje koji negativno utiče na zdravlje.

Zdrava jetra u telpo donosi svetlu energiju i savršen sistem detoksikacije. Enzimi jetre podstiču i inhibiraju metabolizam, dok povišeni enzimi jetre povećavaju jetru i više ne služe njenom optimalnom funkcionisanju. Kada u organizmu postoji previše mokraćne kiseline, jetra se umara i povećava se nagomilavanje masti na stomaku. Ovakav doisbalans jete može nastati usled redovnog javljanja osećaja tuge i ogorčenosti.

Zato je važno naučiti koliki je značaj opraštanja. Kada nekome iskreno oprostimo ili zatražimo oproštaj, naš organizam, ćelije, um i duša obnavljaju se i čiste.

Izvor: Lovesensa