Nežan slatkiš koji nas podseća na prve poljubce, ljubav i ukus koji donosi harmoniju našim čulima, piše Lovesensa. Ova italijanska poslastica sprema se za 15 minuta, a idealno je posluženje za goste, porodicu ili kao desert za romantičnu večeru.

Recept za nežni ljubavni slatkiš:

Sastojci:

  • 150 g zaleđenih trešanja
  • 100 ml mleka
  • 100 g smeđeg šećera
  • 200 ml pavlake (može sojina pavlaka)
  • 25 g želatina
  • 150 ml vode

Priprema:

Prvo odmrznite višnje, pa sipajte želatin i 50 ml hladne vode u posebnu posudu. Ostavite da odstoji oko 10 minuta.

U posudi ppomešajte mleko i pavlaku, pa kuvajte na blagoj vatri. Fil ne treba da proključa. U toplu smesu dodajte smeđi šećer i mešajte dok se skroz ne istopi.

Višnje i 100 ml vode stavite kuvajte na člaganoj vatri, pa dodajte želatin i dobro umešajte.

Servirajte poslasticu tako da prvo stavite fil sa mlekom i pavlakom,a preko njega fil od višanja.

Ostavite slatkiš da se potpuno ohladi, a zatim ga stavite d aodstoji u frižideru dok se ne stegne.

Možete ga služiti tako što ćete iznad trešanja staviti izrendanu čokoladuu, kuglu sladoleda ili omiljeno voće.

Uživajte u nežnom slatkom ukusu.

Izvor: Lovesensa