Mesec prolazi kroz četiri različite faze svakog meseca i ima veliki uticaj na naše raspoloženje, zdravlje, odluke i emocije, piše Lovesensa.

Energija Meseca može biti isceliteljska, ali može i doneti brojne turbulencije na polju emocija, kao i nagle promene stavova i raspoloženja.

Verovanja ističu da svaka nova faza Meseca podstiče da imamo nove navike, donosemo neke nove zdrave odluke i napravimo plan pozitivne životne transformacije.

Iskustva pokazuju da tehnika detoksikacije i trud za oslobađanje od viška kilograma može doneti bolej rezultate tokom nove faze Meseca, a naročito tokom pojave mladog i punog Meseca.

Na osnovu pozitivnih iskustva nakon držanja Mesečevedijete, donosimo vam jednostavan detoksplan tokom uticaja punog Meseca koji počinje od 8. aprila, a traje sve do pojave aprilskog mladog Meseca, odnosno do 23. aprila.

Pun Mesec započinje svoj uticaj 27. februara u 09:18 časova, pa se preporučuje da od tad, pa u narednih 24 časa držite mesečevu detoks dijetu.

Tokom punog Meseca moguće je pojačano osećati umor, nadimanje, pospanost i bezvoljnost. Zato je važno da se tokom njegovog uticaja dodatno oslobodite toksine.

Važno je da tokom ovog dna pijete što više vode, oko 3,5 litra dnevno. Takođe, preporučuje se da pijete čajeve za detoksikaciju i izbacivanje viška tečnosti iz organizma. Zeleni čaj, čaj od anisa i čaj od sene su idealni za ovaj dan detoksikacije. izaberite jedan i konzumirajte ga između obroka.

Doručak - izaberite jednu od sledećih namirnica:Obroci su bazirani na svežem organskom voću i povrću. Pratite sledeći plan ishrane:

  • jabuke, pomorandže, kivi plus (plus, čaša tople vode u kojoj je isceđeno malo limunovog soka)

Užina

  • Preporučuju se orašasti plodovi - lešnik, orasi i bademi (jedna šaka)
  • Sok od ceđene pomorandže

Ručak

  • Zelena salata sa iseckanim kolutovima krastavca, nekoliko listova rukole, semenki suncokreta, rendane sveže cvekle i par kapi maslinovog ulja i ceđenog limuna.

Užina

  • Bobičasto voće - maline, borovnice ili kupine

Večera

  • Salata od rendane šargarepe uz dodatak kukuruza šećerca, seckanog peršuna, šake semnki bundeve i nekioliko kapi limunovog soka i maslinovog ulja.

Između svakog obroka konzumirajte vodu i čajeve, ali se potrudite da napitke ne pijete odmah nakon jela.

Namirnice koje tokom ove dijete treba izbegavati su: alkohol, kafa, šećer i mleko.

Napomena: Ovu dijetu možete ponavljati tokom svake faze punog Meseca, ali primenjujte je onoliko koliko to vašem organizmu prija. Uvek poslušajte signale koje vam telo šalje.

Izvor: Lovesensa