Negativnaenergija je svuda oko nas, na poslu, kod kuće, na ulici... Mnogi ljudi ne znaju kako da se odupru talasima negativne energije i često je šire i prenose na druge.

Ustaljena negativna energija i negativan stav nepovoljno utiču na mentalno i fizičko zdravlje, ali i na odnose, ostvarenje planova, posao i izvršenje svakodnevnih zadataka.

Kako da znate da je vaše telo preopterećeno negativnom energijom?

Ovih 10 fizičkih simptoma ukazuju na to da se u vašem telu nagomilao višak negativne energije:

Glavobolja

Često se izlaganje negativnoj energiji manifestuje kao glavobolja. Glava može boleti i zbog raznih oboljenja i disbalansa u telu, ali ako nema takvih uzroka, onda glavobolja može dobiti usled negativne energije.

Napetost i anksioznost

Negativna energija koja često prodire u telo manifestuje se u obliku neobjašnjive napetosti. Um je preplavljen negativnim mislima, osećamo tugu, iritaciju i istovremeno sedimo na iglama. Međutim, ako se u takvim trenucima možemo pobrinuti za sebe, na primer, uzimanje svog omiljenog hobija ili opuštanje u toploj kupki, to će vam pomoći da se oslobodite prilične količine napetosti i negativnosti.

Bol u stomaku

Ovo je još jedan znak da je negativna energija prisutna u telu ili okolini. Međutim, ovo je umereniji simptom od prethodnih. Nerazumni bolovi u stomaku sugerišu da doživljavamo stres zbog neke situacije ili da iščekujemo neprijatne događaje.

Osećaj da nas telo upozorava

Da li ste usled susreta sa nekom osobom osetili odrešenu odbojnost ili ste se na nekom mestu osećali uznemireno ili tužno? To je znak koji telo šalje kada je prisutna negativna energija.

PageBreak

Telo nas upozorava: 10 znakova da se u organizmu nakupila negativna energija
Foto: Shutterstock telo-nas-upozorava-10-znakova-da-se-u-organizmu-nakupila-negativna-energija

Hroničan umor

Kada smo pod stresom, u telu se pojačava lučenje određenih hormona, kao što su adrenalin i kortizol. Ako osećate stalni umor, moguće je da telo reaguje na hroničnu napetost i negativnu energiju.

Otežano disanje

Negativna energija može se akumulisati u plućima, naročito kada smo uznemireni ili imamo osećaj tuge. Stres utiče na respiratorne procese, što često opisujemo kao "knedlu u grlu".

Hronični bol

Negativna energija može se manifestovati u obliku hroničnog bola, izazivajući napetost i iznenadne grčeve mišića. Konstantni stres se često manifestuje u obliku fizičkih simptoma, koji dovodi do hroničnog bola i umora.

Depresivno raspoloženje

Kada se iznenada pojavi depresivno raspoloženje, moguće je da ste suočeni sa naletom negativne energije. Loše energetske vibracije negativno se odražavaju po zdravlje duše i tela.

Napad panike

Naboj negativne energije može izazvati anksioznost, ubrzano lupanje srca i napad panike.

Zbunjenost i osećaj iscrpljenosti

Kada smo žrtva energetskih vampira, osećamo se zbunjeno, iscrpljeno i energetski oslabljeno.

Koristite razne tehnike za opuštanje kako biste se oslobodili negativne energije. Korak po korak, stalnim trudom i osvešćenosti u sadašnjem trenutku i ematijom, možemo naraviti lični energetski štit.

Izvor: Lovesensa