Tokom jeseni i zime pojačava se rizik od prehlada, gripa i virusa, a najbolja prevencija i sredstva za jačanje imuniteta nalaze se zapravo u prirodi.

Sensa je odlučila da pokrene Imunitet izazov od 30 dana koji će vam kroz praktične savete otkriti kako da svakog dana jačate imunisistem i pripremite telo za borbu protiv oboljenja.

Zdrave navike su preteča svakog zdravog orgaizma i dobrog imuniteta, a kroz ovaj izazov možete naučiti puno novih stvari o prirodnimlekovima, zdravoj hrani, kvalitetnom načinu života i prirodnim tehnikama za jačanje imuniteta.

Imunitet izazov 1. dan:

Za početak, predlažemo da započnete imunitet izazov sa namirnicom koja se u prirodnoj medicini naziva eliksirživota. U pitanje je lekovita namirnica koja sadrži brojne vitamine, minerale, antioksidante i zdrave masne kiseline - moćna matična mleč.

Matična mleč je savršeno prirodno sredstvo za prevenciju virusa i prehlada. Sadrži vitamine A, B, C, D i E, sa posebno visokom koncentracijom vitamina B5 (pantotenske kiseline) i vitamina B6. Poseduje 18 vrsta aminokiselina i zato ima antiseptičko i antimikrobno dejstvo, odnosno sprečava razvoj bakterija i virusa.

Sadrži brojne minerale i antioksidante, pa je dobar izbor i za detoksikaciju organizma. Matična mleč se često naziva i prirodni antibiotik, jer se uspešno bori protiv bakterija i sprečava upalneprocese u organizmu.

Iskustva pokazuje i da pozitivno utiče na energiju i smanjuje osećaj iscrpljenosti, pa se preporučuje da je uzimate ujutru uz doručak.

Važno je da matičnu mleč uzimate drvenom kašičicom, kao i da je otopite u ustima pre nego što je progutate kako bi se apsorbovali važni nutrijenti. Preporuka je da 15 minuta nakon uzimanja matičnog mleča ne pijete vodu.

Doziranje matičnog mleča za odraslu osobu koja ga uzima u cilju jačanja imuniteta je oko 500mg dnevno, odnosno 1/2 ravne kašičice svakog jutra.

Matična mleč pored jačanja imuniteta, ima i druge brojne benefite po zdravlje - reguliše holesterol, pozitivno utiče na zdravlje srca, smanjuje rizik od visokog pritiska, pozitivno utiče na zdravljekože, reguliše šećer u krvi, oksidativni stres i upale, smanjuje rizik od pojave i razvoja određenih tumora, reguliše stres, obnavlja energiju i ublažava neprijatne simptome u menopauzi.

Napomena: Pre konzumiranja matičnog mleča, konsultujte se sa svojim lekarom koji je upućen u vaše trenutno zdravstveno stanje.

Izvor: Lovesensa