Taloženje masnihnaslaga na stomakupovezano je sa brojnim metaboličkim procesima u organizmu, a masti na ovoj zoni tela mogu negativno uticati na zdravlje unutrašnjih organa, naročto ako su viscelarne.

Kako biste imali raan stomak i rešili se masti sa stomaka zauvek, važno je da usvojite zdrav pristup i promenite životnenavike. Najveža greška koju mnogi prave jesu rigorozne diete i izgladnjivane, je rosim što nemaju pravi efekat na proces mršavljenja, vrlo su loše po zdravlje celog organizma.

Pročitajte još:

3 joga vežbe za uspešno mršavljenje: ovo su najbolji joga položaji za skidanje kilograma

5 znakova da vašem telu nedostaju PROTEINI: obratite pažnju na ove simptome

Često se kao glavni savet za mršavljenje u predelu stomaka preporučuju trbušnjaci, ali oni nisu dovoljnni, jer pre nego što počnete da ih praktikujete i kako bi oni dali rezultate, potrebno je da uradite sledeće stvari:

1. Osvestite šta jedete i pijete - pre donošenja odluke koju ćete hranu naručiti ili skuvati, razmislite kako će se taj obrok odraziti na vaše zdravlje i liniju. Ako svakog puta osvestimo koju hranu jedemo, velika je verovatnoća da ćemo lakše početi zdravije da se hranimo.

2. Vlakna - Jedite više namirnica koje sadrže vlakna, kao što su sveže vože i povrće, žitarice celog zrna, maunarke (pasulj, grašak, sočivo...), čia semenke.

3. Proteini - Svakog dana unesite najmanje 70g proteina. Pružiće vam, snagu, energiju, regulisaće apetit i pomoći će vam da izgradite mišićnu masu tokom vežbanja, a oslobodite se masti. Namirnice koje sadrže proteine su jaja, nemasno meso, riba, mahunarke, orašasti plodovi, brokoli, sojino mleko...

4. Zdrave masti - Umesto nezdravih trans masti i prerađene masne hrane, unosite u organizam hranu koja sadrži zdrave masnoće: maslinovo ulje, avokado, jaja, orašasti plodovi, masna ribe (losos)...

5. Više se krećite - Svakodnevno šetajte i napravite najmanje 10 000 korka na dan. Osim što šetnjom sagorevate kalorije, stičete i fizičku kondiciju, opuštate se i čuvate zdravlje leđa i kostiju.

6. Smanjite stres - Povećan stres dovodi i do taloženja masnih naslaga, jer kada smo uznemireni skloni smo da više jedemo i posežemo lakše za nezdravim grickalicama i slatkišima. Stres ima negativne efekte po zdravlje i vitku liniju, pa pokušajte da ga otpustite uz pomoć meditacije, šetnje, joge ili razgovora sa bliskim ljudima.

7. Naspavajte se - Brojna istraživanja pokazuju da osobe sa lošijim kvalitetom sna imaju veći rzik od gojaznosti.

Pokušajte da steknete ove zdrave navike, a zatim se posvetite trbušnjacima. Počnite od nekoliko na dan, a zatim, kako stičete kondiciju, povećavajte i broj trbušnjaka. Izazovite sebe, promenite svoje navike i rezultati će biti vidljivi brže nego što ste mislisli.

Izvor: Lovesensa