Količina hrane koju unosite u organizam od velikog je značaja za pravilno funkcionisanje i dobar osećaj, pa je preporuka da vam obroci budu usklađeni i umereni.

Od svega pomalo

Ukoliko ne postoje određene restrikcije u ishrani kojih zbog zdravstvenog stanja treba da se pridržavate, jedite od svega pomalo. Na meniju treba da se nađu namirnice iz svih važnih grupa nutrijenata, pa nemojte izbegavati određenu hranu samo zato što mislite da treba ili ste dobili takvu informaciju iz neproverenih izvora.

Zaboravite na dijete

Popularne dijete koje se pojavljuju iz dana u dan mnogo zbunjuju ljude koji se pitaju na koji način da usklade namirnice i da kreiraju balansirane obroke. Po jednoj, treba potpuno izbaciti slatko, po drugoj ne treba jesti posle 18h, a ni jedna, ni druga nisu dobre za organizam. Tajna je uvek bila u umerenoj ishrani, a izgladnjavanje nije opcija.

Raznovrsna i umerena hrana za svaki dan

Kako biste se što bolje osećali i kako ne biste imali osećaj težine i nadutosti, potrudite se da napravite obroke sa raznovrsnom hranom, ali se nemojte opterećivati oko toga. Ne mora svaki obrok da bude savršen, ali je važno da ne odustanete od umerenosti, odnosno da se uvek vratite na pravi put kada je reč o ishrani.

Ništa bez fizičke aktivnosti

Naravno, kako biste se dobro osećali u svom telu, važno je da uključite i vežbanje. Ono znatno doprinosi boljem zdravstvenom stanju, tako da bi trebalo da se odlučite na koji način ćete održavati svoje telo aktivnim i da se toga pridržavate. Naravno da je u redu ukoliko neki trening preskočite, isto kao i da nekad pojedete malo više, ali je važno da ne odustanete i da nastavite sa uobičajenom fizičkom aktivnošću.

Advertisement