Da bismo postali celoviti i zdravi, moramo dovesti u ravnotežu telo, um i duh. Moramo voditi računa o telu, negovati pozitivan stav o sebi i životu uopšte. Pored toga, potrebna nam je snažna veza sa spiritualnim.

Kada su ova tri aspekta u ravnoteži - radujemo se životu. Nijedan lekar to neće moći da nam pruži ako sami ne budemo uzeli učešća u sopstvenom isceljenju", napisala je Lujza L. Hej u knjizi "Izlečite svoje telo". Bolest se može prevazići jednostavom primenom drugačijeg mentalnog modela, savetuje autorka brojnih bestselera koji su pomogli milionima da iscele život.

"Reč neizlečivo, koja je za mene izvor velikog straha, ne znači ništa drugo do da to određeno stanje ne može biti izlečeno spoljnim metodama i da moramo ići unutra kako bismo postigli isceljenje".

U knjizi "Izlečite svoje telo" Lujza L. Hej nudi objašnjenja za nastanak određenih oboljenja ali i afirmacije kojima možemo da ih prebrodimo. Ono što budete izabrali da mislite ili kažete danas, ovog trenutka, postaće realnost sutra i narednog dana, naredne nedelje, meseca, godine...

Moć je uvek u sadašnjem trenutku. Kakva oslobađajuća misao! Možemo početi da se oslobađamo starih besmislica - odmah, a i najmanja promena biće od koristi. Za svako stanje u životu postoji razlog. Da je drugačije, ne bismo to stanje ni imali. Simptom nije ništa drugo do spoljni izraz.

PageBreak

Afirmacije za lečenje alergije, čira, ukočenosti

Mentalni modeli mišljenja koji uzrokuju najviše bolesti jesu kritičnost, bes, ozlojeđenost i osećaj krivice. Spisak ekvivalenata Lujza L. Hej je sastavljala tokom godina istraživanja i rada sa klijentima, na predavanjima i radionicama.

Odaberite nekoliko afirmacija i primenjujte ih mesec dana. To će vam pomoći da eliminišete stare obrasce zbog kojih ste dugo patili.

Ljubav razlaže ljutnju, ljubav oslobađa od ozlojeđenosti, ljubav rasteruje strahove, ljubav stvara sigurnost. Kada boravite u mestu u kojem vlada potpuna ljubav za vas same, onda će sve u vašem životu morati da poteče sa lakoćom, harmonijom, zdravljem, napretkom i radošću.

Kada imate neki zdravstveni problem, potražite njegov mentalni uzrok. Ako se objašnjenje ne odnosi na vas, upitajte sebe: kakvim mislima stvaram svoj problem?

Ponavljajte sebi, ako možete naglas, "voljan sam da se oslobodim onih modela u mojoj svesti koji stvaraju ovakvo stanje".

Ponavljajte novi model mišljenja više puta. Ako hoćemo da se izlečimo, "strah i bes" zamenićemo verom - verom u život, verom da će nam univerzum uvek reći "da".

Budite "da" osoba!