Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rešenje za haos u glavi i životu: art terapija crtanjem fraktala

Metoda fraktalnih crteža je jednostavna i dostupna svima, a tokom ciklusa izrade fraktala postajete sami sebi terapeut. Vaš crtež je vaš život, mnoštvo zasebnih delova koji čine celinu. Promenom samo jednog dela na crtežu, menjate ...

  Izvor: Jasmina Stojanović

Sve je energija. A ako je sve u osnovi energija, onda su linija i boja i masa na crtežu zapravo energije koje imaju specifičnu vibraciju. Kako navodi Martina Kosec, u predgovoru knjige "Izvornik fraktalne mudrosti", autora T. Z. Polujahtove i A. E. Komova, takav smer i način razmišljanja je osnova nove grane medicine pod nazivom "vibracijska medicina". Ona se bavi istraživanjem energije i njene frekvencije i njenim uticajem na naše emocionalno-psihofizičko i fizičko stanje. A terapija bojom predstavlja jedan od protipskih načina vibracijskog isceljivanja.

Crtanje fraktala: alat za promenu našeg unutrašnjeg stanja

Uticaj boja i linija je posebno istraživala Tanzilija Polujahtova i nakon dugogodišnjih proučavanja utemeljila je novu metodu art terapije pod nazivom metoda crtanja fraktala. Sličnost fraktala koji su poznati u organskoj geometriji i fraktalnih crteža leži u načinu gradnje oblika. Fraktalni crtež, kako navodi Martina Kosec, koji sami crtamo prema određenim uputstvima, predstavlja naš život koji se sastoji od mnoštva zasebnih delova, a svi oni čine celinu. Ako promenimo samo jedan deo u okviru fraktalnog crteža, menjamo i svoj život, njegovu manifestaciju u fizičkoj ravni.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj