U današnje vreme najveći strah koji može da nas zadesi je strah od bolesti. I na samu pomisao glava nam klonulo pada, grudi se stežu i traže vazduh a misli nekontrolisano bombarduju već zagađen um svakodnevnim problemima. Neće valjda i mene je pitanje koje naglas ne izgovaramo. Zato u svakom trenutku bolje nego iko znamo šta je potrebno uzimati od vitamina, suplemenata, da li je doručak poželjno jesti u većoj količini ujutro, piti vodu ispred ili iza obroka. Ali na pitanje kom lekaru otići, nemamo odgovor.

Bolest je poremećaj identiteta: Aleksandra Maksimović o integrativnoj medicini i programu lečenja čukljeva

Predlog je da se u tom slučaju stavimo u poziciju objektivnog posmatrača i otvorimo za najbolju verziju koju je Univerzum spreman da nam ponudi.

1. Imajte na umu: IDENTITET je IMUNUTET. Činjenicu smo svesno i kreativno biće koje u svakom trenutku ima pravo slobodnog izbora ne treba preskočiti ni kada je naše zdravlje u pitanju. Izgovorimo u sebi svoje ime i prepoznajmo da li nam je udobno kada ga izgovorimo. Koliko sam u ravnoteži sa samim sobom i koliko me destabilizuje izgovoreno ime. Da li sam siguran u SEBE i da li sigurno znam šta zaista želim za sebe a ne druge. Imam li ja sopstveni IDENTITET ili živim neki drugi po pravilima skrojen život. Preuzmimo SVEST o sopstvenom identitetu i čvrsto naučimo da stojimo iza svojih potreba, želja, planova. Jer samo tako učvršćujemo svoj identitet a samim tim i svoj potencijal kojim smo u stanju da se odbranimo od svakog napada, svesnog i nesvesnog.

Integrativna medicina za 21. vek

2. Nađimo mirno mesto i odvojimo nekoliko minuta samo za SEBE. U tišini, smirenog disanja potražimo svoj ‘tajni vrt', zagledajmo se duboko u skrivene prostore svog bića i svojim pogledom precizno osvetlimo svaki delić. Potpuno se opustimo i podržimo Sebe, prepoznajući svaki deo. Osnažimo emociju ljubavi i usmerimo je ka svom srcu. Dopustimo da nas ovaj osećaj preplavi. Snagom ove ljubavi osvetlimo svoj pogled i zamislimo da tako obojenim pogledom ispratimo svaki deo svog tela. Svesni emocija koje nas pokreću, otvorimo se za prepoznavanje SEBE kao ENERGETSKOG BIĆA koje ima jasnu emocionalnu strukturu. Otpustimo svaki grč iz tela prepoznajući jasno emociju koja nas blokira da živimo radost. Donosimo odluku da živimo SVEST.

3. Recite sebi: Biram da živim slobodno, u radosti kreacije znajući da u svoj život privlačim ono što je za mene najbolje. Na svom putu izlečenja privlačim one doktore koji mi mogu pomoći da živim onako kako volim. Zaslužujem da budem zdrav, zadovoljan i da je svaki trenutak mog života ispunjen svesnim odlukama u korist mog ličnog napredovanja. Svestan sam UNIVERZALNIH ZAKONA koje poštujem u veri da radeći na sebi radim i za dobro svih drugih ljudi.

Moć misli: kada smo na višem a kada na nižem nivou svesti

4. U skladu sam onim što život kreira, prepoznajem vezu svojih čula i osnovnih elemenata. Poštujući izbor da živimo u ovom trenutku na planeti Zemlji, svesni smo da smo nedeljiva celina. U potpunoj sam harmoniji sa svim njenim carstvima, prepoznajući važnost njenog mineralnog carstva, biljnog, životinjskog i konačno ljudskog čiji sam deo. U terapiji se služimo kombinacijom raznih biljaka, minerala, esencija životinja. Podignimo nivo Svesti koji će nas dublje uvesti u vezu ZAKONA privlačenja kojim dobijamo najbolji lek za SEBE.

5. Budimo u zahvalnosti svega što nam se dešava, svesni da je svaki trenutak našeg života iskreiran našom voljom i našim izborima. Mi - kreativna BIĆA, imamo SLOBODNU VOLJU da živimo ono što nam odgovara po nacrtu zakona koje smo izabrali na putu evolucije svojih životnih iskustava. Zato vas podsećam da živimo RADOST, LJUBAV, SVEST koju delimo sa svima koji su na ovom putu izabrali da žive po univerzalnim zakonima.