FENG ŠUI OTKRIVA - JEDITE OVE NAMIRNICE, DONOSE MIR, SREĆU I SJAJNU ENERGIJU: Hrana koje štiti telo od loših vibracija

Svoje raspoloženje, zdravlje i energetski balans možete lako da dovedete u red pomoću hrane koja je dobra prema feng šuiju! Treba da jedete ove namirnice...

Shutterstock

Poboljšajte raspoloženje pravim izborom feng šui hrane. Ono što jedemo ima veliki uticaj na energiju našeg tela. Sva hrana nosi poruke zasnovane na frekvenciji i ima sposobnost da promeni našu energetsku vibraciju, iz negativne u pozitivnu..

Predstavljamo vam pravi izbor feng šui hrane za um, telo i dušu. Ovi sastojci su dobro poznati po povećanju i ohrabrivanju emocija poput pozitivnosti, sreće ili radosti. Feng šui namirnice su takođe veoma zdrave i stoga bi trebalo da pronađu mesto na vašem svakodnevnom meniju.

- Kafa

Kafa je svetski popularno piće u borbi protiv umora, a takođe pozitivno utiče na raspoloženje ljudi, čineći ih srećnijim i opuštenijim. Mnoge studije su pokazale da su i kafa sa kofeinom i kafa bez kofeina odlični za bolji osećaj i pripremu za dan.

- Čaj

Još uvek nema naučnih dokaza koji potvrđuju ovu tvrdnju, ali holizam promoviše konzumiranje sledećih čajeva: nane, kamilice, ruže, lavande ili matčinjaka, zbog njihove sposobnosti da poboljšaju raspoloženje, opuste telo i smire um.

- Avokado

Avokado je voće koje sadrži hranljive materije, poput vlakana, zdravih masti i mikronutrijenata koji su poznati po poboljšanju raspoloženja i povećanju nivoa energije.

- Banane i borovnice

Banane sadrže aminokiselinu triptofan - protein koji ljudsko telo onda pretvara u serotonin - ključni hormon koji poboljšava raspoloženje, povećava sreću, čini nas opuštenijima i ima izuzetno pozitivan uticaj na celokupno ljudsko blagostanje.
Borovnice imaju vitamin C koji pomaže u smanjenju nivoa stresa, a takođe su pune flavonoida, koji su odlični za sprečavanje lošeg raspoloženja i depresije.

- Ovas

Ovaj popularan i visoko preporučen doručak sadrži vlakna, gvožđe i selen, koji su vrlo efikasni za podizanje raspoloženja.

- Orašasti plodovi i semenke

Orašasti plodovi su puni važnih minerala koji pomažu mentalnom zdravlju, poput selena, bakra, magnezijuma, mangana i cinka, a takođe pomažu u zameni vitamina B, koji je ključan za raspoloženje.

- Semenke lana, čhia-e, konoplje, bundeve i oraha odličan su izvori omega-3 masnih kiselina koje podižu raspoloženje, a osim toga, studije pokazuju da indijski orah pruža ekvivalentne efekte kao terapijska doza lekova za smirenje.

- Losos

Masne ribe poput lososa pune su omega-3 masnih kiselina, koje su veoma korisne u stanjima kao što su depresija, bipolarni poremećaj i šizofrenija, zbog svoje sposobnosti da stabilizuju poremećaje raspoloženja.

- Fermentisana hrana (kimči, kiseli kupus, kefir, tempeh, kombuha i jogurt).

Neka istraživanja navode da probiotici u fermentisanoj hrani služe kao veza između creva i mozga, pa stoga pozitivno utiču na funkciju mozga, kao i na raspoloženje, ponašanje i nivo energije ljudi koji ih konzumiraju.

- Tamna čokolada

Definitivno najpopularnija hrana kada je u pitanju uticaj na raspoloženje i povećanje nivoa sreće zbog serotonina (hemikalije za dobar osećaj) i njegove sposobnosti da oslobađa endorfin u mozgu, što rezultira povećanjem zadovoljstva i pozitivno utiče na dobrobit.

Izvor: Sensa