Sastojci:
- 5 kilograma paprika
- 5 kilograma paradajza (duguljastog)
- 500 mililitara ulja (hladno ceđenog)
- 3 kašike fruktoze
- pola šolje balzamiko sirćeta
- 200 grama belog luka
- 1 veza peršuna
Priprema:
Po originalnom receptu u pinđur ide nepuna čaša šećera, ali umesto šećera možete da ubacite fruktozu ili malo stevije.
Za pinđur treba da ugrejete ulje i stavite isečenu papriku i paradajz da se dinsta. Kada voda ispari dodate fruktozu, sirće, a na samom kraju beli luk i vezu peršuna. Kuvajte još 10 minuta uz stalno mešanje.
Prilagođeno sa: Hrono kuhinja
Šta vaša omiljena kafa govori o vama? Izbor otkriva da li ste pomirljivi, spontani ili proračunati
Ne nasedajte na 5 trikova narcisa: Evo kako da pokvarite plan manipulatoru koji krši sva pravila
4 horoskopska znaka su miljenici univerzuma 10. aprila 2025: Neko ih vidi i čuje, sad znaju da nisu više sami
Dnevni horoskop za 10. april 2025: Jarac više ne sputava osećanja, Škorpija se povezuje sa svojim strastima
8 simbola na uskršnjoj trpezi donosi sreću vašoj porodici: Jaja su u centru, a sve oko njih dodaje veru i nadu