Sastojci:

  • 1 šolja urmi potopljenih u vodi minimum 2 sata)
  • 1/3 šolje susama
  • 1/2 šolje badema, naseckanih
  • 2 šalice zobenih pahuljica
  • 1 šolja grubo mlevenih oraha
  • 1/2 šolje kokosovog brašna
  • 1/2 šolje sirovog tamnog kakaoa
  • 1/3 šolje bundevinih semenki
  • 1/4 šolje meda ili agavinog ili pirinčanog slada
  • 50g otopljene tamne čokolade
  • 1/2 kašičice vanile u prahu
  • prstohvat cimeta (ako volite stavite više)
  • prstohvat soli

Priprema:

Ispecite susam i badem. Natopljene urme miksajte dok ne dobijete pastu, ako ne ide dodajte do 2 kašike vode u kojoj su se namakale.

Pomešajte ovsene pahuljice, grubo mlevene orahe, kakao, susam i badem, dodajte i semenke bundeve i so, vaniliu i cimet. Dobro izmešajte i u to dodajte lagano zagrejani med ili drugi tečni zaslađivač, pastu od urmi i otopljenu i prohlađenu tamnu čokoladu.
Smesu stavite na papir za pečenje i rastanjite na oko 1 - 1,5 cm debljine. Stavite u frižider na hlađenje na 3-4 sata, a najbolje preko noći.

Secite na pločice. Svaku pločicu koju ne pojedete zamotajte odvojeno u papir za pečenje ili prijanjajću foliju i ako držite u frižideru mogu vam trajati i mesec dana.

Izvor: Coolinarika