Kako bi pripremili fini ručak za 2 do 3 osobe evo sastojaka koji će vam biti potrebni.

Sastojci (za 2-3 osobe):

  • 150 do 200 g kuvanih leblebija
  • 2 čena belog luka, zgnječena
  • pola kašičice mlevene crvene paprike
  • čili papričica u prahu, po želji
  • 3 kašike jogurta
  • 2 crvene paprike, prepolovljene i očišćene od semenki
  • 2 narandžaste paprike, prepolovljene i očišćene od semenki
  • 1 kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja (ne više, pola kašike za papriku, a pola za kus kus)
  • 150 g kus kusa
  • 300 ml vode
  • svež peršun, nekoliko listova žalfije

Priprema:

Zagrejte rernu na 190 stepeni. Stavite u mikser leblebije, beli luk, mlevenu crvenu papriku, čili i jogurt pa dobro izmiksajte. U pleh za pečenje rasporedite paprike i napunite ih nadevom od leblebija. Poprskajte maslinovim uljem i začinite biberom. Pokrijte folijom i pecite oko pola sata.

Neodoljivi ražnjići od tofua, paprike i kikirikija...

U međuvremenu prelijte kus kus vodom koja je proključala. Promešajte ga i pustite da odstoji 10 minuta. Dodajte naseckano bilje i ulje pa opet promešajte. Po želji možete dodati limunov sok i nanu. Na tanjiru poslužite kus kus i papriku nadevenu leblebijama.