U petak, 5. novembra Venera menja znak i atmosferu: izlazi iz optimističnog i pustolovinama sklonog Strelca i ulazi u ozbiljan i na sigurnost usmeren znak Jarca, u kojem će ostati sve do 6. marta sledeće godine. Inače Venera u pojedinom znaku ostane otprilike mesec dana, ali njen boravak u tom zemljanom znaku protegnuće se na čak 4 meseca jer će od 19. decembra ove do 29. januara sledeće godine biti retrogradna.

S Venerom u Jarcu pitanja veza, vrednosti i novca usredsređena su na ono "opipljivo" i na kontrolu i autoritet – ko je šef u vezi i ko kontroliše resurse. Naglašena je važnost granica i obaveza: da kažete "ne" kad nešto ne želite te da budete svesni dužnosti i onoga što morate učiniti da biste došli do onoga što želite. Osim na ljubavno područje, gde se nakon uzbuđenja i preokreta vraća smirenje i jača osećaj sigurnosti, to će uticati i na finansije, otvarajući pitanja koja treba ponovo razmotriti ili o njima sa nekim pregovarati kako bismo mogli raditi dugoročne planove. Venera sad povoljno utiče i na odnos sa poslovnim partnerima i saradnicima i sa svima koji mogu pružiti podršku našim ambicijama.

Pod uticajem Venere u Jarcu vrlo enimo dugotrajne veze, pouzdanost i vernost, a osjećaje izražavamo ozbiljno, tek kad smo sigurni u njih. Venera u Jarcu ide polako i oprezno, zaljubljuje se malo-pomalo te nam je potrebno neko vreme da se za nekoga zagrejemo. Iako joj se ponekad zamera hladnoća, iza njene strogo kontrolisane fasade krije se žudnja za senzualnim užicima, i to profinjenim.

Venera u Jarcu je mudra žena koja zrači autoritetom i izaziva poštovanje. Iako je ambiciozna, ništa ne požuruje, naučila je svoje lekcije i ne ponavlja greške. Ima dovoljno iskustva da tačno zna šta želi i spremna je to čekati jer usredsrešena je na dugotrajne rezultate.

Ovan: Pripremite se na plimu pohvala, priznanja i slave za svoj marljiv rad na profesionalnom planu. Odnosi sa šefovima, poslovnim saradnicima i javnošću biće odlični.

Bik: Venera je vaša planeta, a sada je u vama prijateljskom zemljanom znaku pa će vam doneti sreću na više polja. Veza sa inostranstvom, bilo poslovna bilo privatna, s nekim iz drugoga kraja sveta, iz druge kulture, u ovom vam razdoblju donosi veliku sreću. Zavisno od toga čime se bavite, snažno podstiče vaš akademski rad i proučavanje nečega i/ili rad u medijima i izdavaštvu. Na putovanjima i istraživanjima (naročito sa partnerom) doneće iskustva koja će vam promeniti život.

Blizanci: U narednim mesecima osećaćete se senzibilnije i senzualnije nego ikada pre, što bi vam moglo pomoći da, otvarajući srce, zacelite stare rane. Oni koji imaju partnera želeće provoditi više vremena mazeći se s njim, ali ako ste solo, nemojte uleteti u vezu pre nego što ustanovite granice. Moguć je veći priliv novca preko poslovnog ili ljubavnog partnera.

Rak: Vama će više nego svim ostalim znakovima partnerske veze rasti: mnogi će se odlučiti na zajednički život s partnerom, veridbe ili venčanje. Harmonija u vezama, a samci bi mogli naći nekoga s kim je moguća dugoročna veza.

Lav: Veze sa kolegama, poslovnim saradnicima i podređenima biće vrlo dobra kao i opšta situacija na poslu. Mogli biste dobiti nove dužnosti ili čak naći bolje radno mesto. Ovo je i pravo vreme da u vaš život – i dom – uđe kućni ljubimac.

Devica: Pred vama je kreativan period i počinje jedno od vaših najčarobnijih razdoblja za ljubavni život uopšte. U njemu će najviše uživati samci ili oni koji izlaze "bez obveze" jer biće mnogo udvarača. Iako se to obično ne povezuje s Devicama, ključne su reči strast i seks. Oni koji su u vezi više će vremena provoditi zajedno zabavljajući se i jačajući povezanost. Razdoblje je povoljno i za one koji imaju decu ili ih žele imati.

Kako su vam zvezde danas naklonjene? Saveti naših astrologa za zdravlje, ljubav i posao vas čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVITE SE OVDE.