Mesečni horosokop za vreme vladavine Vodolije, od 20. januara do 20. februara 2022. godine!

Sunce 20. januara prelazi u znak Vodolije - počinje vladavina ovog vazdušnog znaka koja će trajati do 20. februara. Ovo je period kada se javljaju nove i inspirativne misli, razmišljamo van okvira, podstičemo promene i pronalazimo nove načine da sagledamo stvari.

Pošto Vodolijom vlada planeta Uran, planeta buđenja, moguće je da ćemo u narednih mesec dana imati neka velika iznenađenja i neočekivane događaje. Vreme je da čujemo unutrašnji glas, da iskoristimo svoje talente, sposobnosti, potencijale. Ovo je trenutak da prihvatimo svoje vizije, želje, ali i da se suočimo sa našom istinom.

Period Vodolije pokazaće se sjajan i za sve one koji žele da unaprede odnose sa drugima, ostavre dublje veze i uspostave sinhronicitet sa nekom dragom osobom. Drugi će deliti iskustva sa vama, imate sjajnu komunikaciju i počinjete više da verujete osobama koji vas okružuju. Horoskop predviđa da nam Sunce u Vodoliji od 20. januara do 20. februara donosi dobru i novu energiju, a evo koji astrološki aspekti su najvažniji u ovom periodu:

20 januar- Sunce ulazi u Vodoliju - Kretanje Sunca iz zemaljskog znaka Jarca u vazdušni znak Vodolije, pomaže da se energija udalji od naših uzemljenih stavova i ustaljene energije u nešto više. Ovo nam omogućava da osetimo kako su naša stopala čvrsto na zemlji dok rastežemo svoj um do novih dimenzija.

23. januar - Sunce u konjukciji sa Merkurom - Merkur putuje retrogradno kroz senke naše podsvesti, ali se na današnji dan poravnava sa Suncem, simbolizujući njegovo ponovno rođenje. Ako ste osećali neželjene efekte retrogradnog Merkura, uključujući pogrešne komunikacije, kašnjenja, tehnološke greške ili sporove oko ugovora, možda ćete početi da dobijate više jasnoće od danas pa nadalje. Ovo je takođe sjajan dan da svesno donesete odluku da prevaziđete neka ograničena razmišljanja koja vas sputavaju.

29. januar - Venera u direktnom hodu može baciti malo svetla na pitanja veza ili oblasti u kojima smo se borili da napredujemo. Venera takođe vlada našim odnosom sa novcem, pa ovu energiju takođe možemo iskoristiti da ojačamo vezu sa obiljem.

1. februar- Mlad Mesec u Vodoliji i Lunarna Nova godina - Mlad Mesec u Vodoliji označava početak lunarne nove godine. Postoji neka nestabilna energija koja se meša pod ovim mladim Mesecom zbog snažnog uticaja planete Urana. Očekuju nas snažne promene. Pošto Merkur ide direktno za nekoliko dana, možda ćemo jednom pronaći prašinu potvrđuje da nam se nude nova inspiracija i mogućnosti.

1. februar - početak godine Vodenog Tigra - U kineskoj astrologiji, lunarna nova godina predstavlja prelazak u novi horoskopski znak. Ove godine prelazimo u godinu Vodenog Tigra. Element vode ukazuje na potrebu da živimo u skladu sa tokom svoje energije i da prihvatimo sve promene koje nam se mogu pojaviti. Element vode takođe podržava praćenje naše intuicije i donošenje odluka sa mesta usredsređenog na srce. Energija Tigra nam daje hrabrost da to uradimo i omogućiće nam da krenemo putem o kojem smo maštali. Izlazite iz zone komfora i otvarate vrata jednog novog života.

3. februar - Merkur kreće direktno - Ovo je vreme kada možemo dobiti jasnoću o pitanjima za koja smo bili magloviti ili nesigurni. Ako smo se suočavali sa kašnjenjima, tehničkim poteškoćama ili sporovima oko ugovora, možda ćemo početi da vidimo svetlo na kraju tunela. Merkuru će trebati neko vreme da se vrati svojoj bivšoj snazi, zato budite strpljivi, ali znajte da ovu energiju možemo iskoristiti da se oslonimo na svoju intuiciju. Svakako nas čeka lepša energija.

15. februar - Venera u konjukciji sa Marsom - Dvoje kosmičkih ljubavnika poravnavaju se šaljući harmonične talase! Venera i Mars će se okupiti u znaku Jarca. Spajanje ove dve planete predstavlja ravnotežu i takođe je pozitivan znak za romansu. Možete koristiti ovu energiju da dovedete i mušku i žensku stranu svog tela u stanje ravnoteže. Ovo je veoma umirujuća energija, pa pokušajte ovog dana da se opustite, idete na masažu, radite stvari koje vam popravljaju raspoloženje. Dan je povoljan za povezivanje sa drugima, pa se jačaju neke veze i ljubavi koje mogu prerasti u nešto više.

16. februar- Pun Mesec u Lavu zrači optimizmom i entuzijazmom. Ovde postoji želja da počnemo da iskoristimo godinu na najbolji način i da u naše kreativne projekte uložimo energiju. Ovaj punMesec nas takođe podržava da se okrenemo svojoj sudbini i razmišljamo o načinima da svoje snove pretvorimo u stvarnost.

17. februar - sekstil Jupitera i Urana donosi harmonične vibracije koja podržava stvaranje pozitivnih promena. Ove promene takođe mogu biti veoma obilne i prosperitetne zbog uticaja Jupitera. Ovo je zaista prelepa energija koja može otvoriti našu perspektivu, promeniti naš način razmišljanja i motivisati nas da stvorimo više obilja u našim životima. Iskoristite ovu energiju da razmislite o tome kako se možete povezati sa obiljem i podržati sebe kroz sve promene koje želite da napravite.

19 februar- Sunce napušta Vodoliju i ulazi u vodeni znak Ribe.

Izvor: Sensa