Od 19. decembra 2021. godine na nas je počela da utiče retrogradna Venera koja nas je navela da preispitamo neke segmente svog života, počevši od naših odnosa, novca, do toga koliko i kako cenimo sebe i šta posedujemo. U subotu, 29. januara Venera se kreće napred sa 11 stepena Jarca i polako završava period prestrojavanja. Neke nam okolnosti postaju jasnije i izvesnije. Polako izlazimo iz inkubatora, Merkur nas i dalje do 4. februara drži u nekim starim i nerazjašnjenim iskustvima.

Subota je posebno važan dan jer se ponovo susreću retrogradni Merkur i Pluton u znaku Jarca, poslednji put je ovaj aspekt bio aktivan 30. decembra prošle godine i kao da nas vraća na to mesto i omogućava nam da bolje razumemo neke teme i uđemo dublje u ono što nam je tada bilo važno. Istovremeno, u subotu, Venera se kreće napred i nalazi se u aspektu sa Uranom. Očekuje nas iznenadno i oslobađajuće iskustvo.

Moguće je da su ovi događaji u skladu sa iskustvima koja smo imali sredinom novembra ili sredinom decembra prošle godine kada je ovaj aspekt bio na snazi. Kao da nam sa ramena padaju stari tereti, izlazimo iz okova, idemo napred. Spoj Venere i Urana je simbol ljubavi, slobode i autentičnosti. Sve što možemo da živimo od srca i to je zaista najbolje za nas.

Očekuju nas rešenja, uvidi, sve se dešava neočekivano i iznenada. Bolje vidimo šta se desilo i polako to ostavljamo iza sebe. Idemo napred. Značajan datum biće 2. mart kada se Venera vrati na mesto sa kojeg se kretala unazad, a u isto vreme će dodirnuti Mars na istom stepenu. Ovo je važan trenutak za naše dalje usmeravanje u životu, bilo da je u pitanju ljubav ili neki drugi aspekt života.

Život se odvija u slojevima. Sve je isprepleteno i povezano. Jedna ista situacija se vremenom otkriva u potpunosti, ali postepeno, ne odjednom. Ponekad to ne vidimo, pa je važno da budemo prisutni i svesni. Budite strpljivi. Posmatrajte. Neka nam život pokaže. I što je najvažnije, budite mirni na mestu neizvesnosti jer je to samo privremena pozicija.

Kada jednom razvijemo poverenje u život, sve je jednostavnije.

Astrolog: Julijana Oremović